Kom naar ‘Green Border’ op het Movies that Matter Festival

Van 22 - 30 maart vindt het Movies that Matter Festival plaats in Den Haag. Op het programma staat 'Green Border', een aangrijpende film over de vluchtelingencrisis die zich op dit moment afspeelt in het moerassige grensgebied tussen Polen en Belarus. Donateurs van Stichting Vluchteling maken kans op een ticket voor twee personen.

jong meisje voor prikkeldraad, beeld uit de film Green Border
© Agata Kubis

De zwart-witfilm, geproduceerd door de Poolse filmmaker Agnieszka Holland, volgt verschillende mensen op de vlucht die hun leven riskeren tijdens hun zoektocht naar veiligheid. Als pionnen in een politiek spel worden zij tussen Polen en Belarus heen en weer gestuurd, in de steek gelaten door de politiek en zonder eten en medische zorg.

Het Movies that Matter Festival biedt een filmselectie van zo’n 90 films, van fictie tot documentaire, over mensenrechten. Stichting Vluchteling wordt in 2024 partner van Movies that Matter en zal in samenwerking met het festival de filmvertoning met voorgesprek verzorgen. Je maakt als donateur nu kans op gratis entreekaartjes.

  • Datum: donderdag 28 maart
  • Locatie: Theater aan het Spui
    Spui 187
    2511 BN Den Haag

Het programma

Voorafgaand aan de film zal moderator Bahram Sadeghi in gesprek gaan met onze directeur Tineke Ceelen en Oliwia Hurley (hulpverlener van Egala, onze lokale partner die hulp biedt aan de Pools-Belarussische grens).

  • Inloop: 19:30 uur
  • Start voorgesprek: 20:00 uur
  • Filmvertoning: 20:30 uur
  • Naborrel: 23:00 uur

Aanmelden

Ben je benieuwd en wil je kans maken? Stuur dan een mailtje naar info@vluchteling.nl. Je maakt kans op een ticket voor jou en één introducé. Het aantal plekken is beperkt, dus wees er snel bij. Hopelijk zien we je dan!


Stichting Vluchteling
English
sluit