Giro555 start Samen een actie voor Oekraine

Oekraieners zoeken massaal bescherming in buurlanden. Meer dan een half miljoen mensen zijn het land inmiddels ontvlucht. Gezinnen zijn van elkaar gescheiden. Voor de achterblijvers is de situatie levensgevaarlijk en uiterst onzeker. Zij hebben dringend onze hulp nodig.

Vrouw zit op de grond tussen menigte met handen tegen elkaar en voor haar mond

Voor 44 miljoen Oekraieners dreigen de recente ontwikkelingen uit te lopen op een humanitaire ramp. Hulp is voor ieder van hen van levensbelang. De samenwerkende hulporganisaties slaan de handen ineen en roepen heel Nederland op om samen in actie te komen voor Oekraine. “De nood is ongekend hoog. Er is behoefte aan directe noodhulp, zoals onderdak, medische zorg en schoon drinkwater. Voor miljoenen Oekrainers, onder wie 7,5 miljoen kinderen, is niets meer zeker. Zij zijn afhankelijk van humanitaire hulp en hebben onze steun nu nodig”, zegt Kees Zevenbergen, actievoorzitter van Giro555.

Stichting Vluchteling onderdeel van Giro555
Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Naast Stichting Vluchteling doen mee: Cordaid, CARE Nederland, Kerk in Actie, Oxfam Novib, Save the Children, UNICEF, Nederlandse Rode Kruis, Plan International Nederland, Terre des Hommes en World Vision.

Kom ook in actie
De hulporganisaties achter Giro555 zijn zelf of via lokale partners in het gebied aanwezig. Zij bieden directe noodhulp, zoals medische zorg, eten, onderdak en psychosociale hulp. Steun de actie van de samenwerkende hulporganisaties en doneer nu op Giro555 (IBAN NL08 INGB 0000 0005 55)!

> Wat is het verschil tussen Giro999 en Giro555?


Stichting Vluchteling
English
sluit