Giro555 samen in actie tegen corona

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555 slaan de handen ineen en roepen in een Nationale Actie heel Nederland op om in actie te komen om corona te bestrijden in arme en kwetsbare landen.

Familieleden omhelzen elkaar bij brandstapels
© AFP or licensors

Vanaf 12 mei starten de samenwerkende hulporganisaties een Nationale Actie om corona te bestrijden in arme en kwetsbare landen. De ramp in India laat de verwoestende gevolgen van corona zien, en maakt schokkend duidelijk dat sneller vaccineren van levensbelang is. De hulporganisaties maken zich ook grote zorgen over de situatie in Nepal.

Of je nou in Afrika, Europa of Azië woont, het is pas veilig wanneer iedereen gevaccineerd is

Suzanne Laszlo, actievoorzitter van Giro555.

Samen in actie tegen corona

De hulporganisaties van Giro555 zijn zelf, of via lokale partners, juist in die landen aanwezig waar de gezondheidszorg niet opgewassen is tegen een massale uitbraak van corona. Zij bieden directe noodhulp, medische zorg en ondersteuning. Het ingezamelde geld is voor coronaslachtoffers en voor het mogelijk maken van vaccineren in kwetsbare landen. Daarnaast wordt met het ingezamelde geld medische noodhulp aan coronaslachtoffers geboden. Giro555 roept Nederland op om in actie te komen en er samen voor te zorgen dat iedereen, ook in kwetsbare landen, op tijd beschermd is tegen corona.

Over Giro555

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Dit zijn de hulporganisaties achter deze Giro555-actie: Stichting Vluchteling, Cordaid, CARE Nederland, Kerk in Actie, Oxfam Novib, Save the Children, UNICEF, Nederlandse Rode Kruis, Plan Internationaal Nederland, Terre des Hommes en World Vision.


Stichting Vluchteling
English
sluit