Club Guy & Roni: FREEDOM, een verzoeningsboodschap van een ex Guantánamo-gevangene

FREEDOM, een ontroerende dansvoorstelling van Club Guy & Roni, vertelt het verhaal van Mouhamedou Ould Slahi, die onterecht vastzat in de verschrikkelijke gevangenis Guantánamo Bay. Vrijheid is voor Stichting Vluchteling een belangrijke waarde. Daarom zijn we een samenwerking aangegaan met het dansgezelschap.

Cover van Freedom

Boodschap van verzoening
Mohamedou Ould Slahi, die tijdens een 14-jarig gevangenschap in Guantánamo Bay nooit werd aangeklaagd of veroordeeld, vertelt op een indringende manier over de vrijheid om te leven.

Zijn verhaal is een voorbeeld van menselijke veerkracht. Ondanks het feit dat Mohamedou wreed en zonder officiële aanklacht werd ondervraagd en gemarteld, gaf hij nooit op. Zijn worsteling om innerlijke vrijheid en gevoel voor humor te behouden, maakt van hem een rolmodel.

FREEDOM is een pleidooi voor een wereld waarin liefde en vrijheid aangeboren rechten zijn.

Samenwerking
Voor zowel Club Guy & Roni als Stichting Vluchteling vormt vrijheid een belangrijke waarde, een waarvoor oorlogen werden en nog steeds worden gevoerd. Miljoenen vluchtelingen leven in onvrijheid. Mensen die niet kunnen kiezen wat ze vanavond eten, waar ze slapen of naar welke school ze gaan. Mensen op de vlucht die vaak niet de vrijheid hebben om te zeggen of te doen wat ze willen. Stichting Vluchteling zet zich in voor hen die in onvrijheid leven.

“De dansvoorstelling Freedom kan het levensverhaal van Mohamedou als uitgangspunt nemen om het thema van vrijheid en onvrijheid te vertellen en een brug slaan tussen bezoeker en menselijke emoties en waarden.”

Mohamedou schreef zelf de tekst van de voorstelling, waarmee Club Guy & Roni het culturele seizoen opent. Op 16 oktober gaat FREEDOM in Groningen première: 5 dansers, 4 muzikanten én Mohamedou die zijn eigen tekst vertolkt. Daarna gaat de voorstelling door heel Nederland op tournee. Tickets via www.nite.nl/freedom.


Stichting Vluchteling
English
sluit