Aad van den Heuvel gaf zijn stem voor vluchtelingen

Voormalig tv-presentator, televisiemaker en oorlogsverslaggever Aad van den Heuvel is op 84-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn familie vandaag bekendgemaakt. Aad van den Heuvel was vele jaren betrokken bij het werk van Stichting Vluchteling.

Tineke Ceelen aan tafel bij omroep max

Van den Heuvel reisde voor het KRO-actualiteitenprogramma Brandpunt de hele wereld over. Hij maakte reportages over de Vietnamoorlog, de hongersnood in Biafra (Nigeria) en de val van de muur in Berlijn. Ook verwierf hij bekendheid met televisieprogramma’s als de Alles is anders show en het satirische programma Ook dat nog!

Betrokken bij het lot van vluchtelingen
Aad van den Heuvel had het imago van een idealist en wereldverbeteraar en voelde zich betrokken bij armoede, ongelijkheid, vluchtelingen en de Derde Wereld. “Aad van den Heuvel heeft veel voor ons betekend”, zegt directeur Tineke Ceelen. “Aad had de wereld bereisd en wist waar hij het over had. Hij heeft vluchtelingenkampen gezien en kende onze problematiek. Aad voelde zich zeer betrokken bij het lot van vluchtelingen. Wij denken in dankbaarheid en met genegenheid aan hem terug.”

Een bijzonder moment was zijn medewerking aan een tv-special op Bevrijdingsdag in 2011. Samen met Tijd voor MAX organiseerde Stichting Vluchteling deze uitzending waarin het belang van herdenken en het vieren van leven in vrede en vrijheid centraal stond.


Stichting Vluchteling
English
sluit