Medicijntransporten naar ziekenhuizen in Oekraïne

De oorlog in Oekraïne is ruim een maand gaande en de bevolking van het land raakt steeds verder in de problemen. Met steun van Stichting Vluchteling gaan het komende half jaar transporten met de broodnodige medische spullen naar ziekenhuizen in Oekraïne.

Medische bevoorrading is hard nodig
Ziekenhuizen raken steeds verder door hun voorraden heen. Het wordt steeds moeilijker om de juiste hulp te bieden aan de vele gewonden. Het heeft onze hoogste prioriteit om meer mensen en medicijnen in Oekraïne te krijgen.

Uit de opbrengst van de nationale actie van Giro555 verstrekken we via onze partner Stichting Artsenhulp medicijnen, verbandmiddelen en medisch materiaal (waaronder chirurgische instrumenten) aan zes ziekenhuizen in Oekraïne. Dringende hulpvragen vanuit de ziekenhuizen blijven ons bereiken.

Dozen afgeleverd in Lviv en Boetsja
Alle verzamelde en ingekochte medische materialen worden opgeslagen in een depot in Noordwijk. Vanuit hier worden de goederen gesorteerd en ingepakt. In april 2022 ging een transport met 80 dozen medicijnen, verbandmiddelen en ander medisch materiaal naar een ziekenhuis in Lviv. In mei 2022 ging een medicijntransport naar een ziekenhuis in Boetsja. Volgende transporten staan alweer op het punt te vertrekken.

Dankzij jouw steun staan ze er niet alleen voor
Onze teams werken dag en nacht in Oekraïne, Polen en Moldavië en schalen de noodhulp verder op. Om hulppakketten uit te delen, te zorgen voor bescherming en voor gerichte humanitaire hulp.