20-05-2021 | Laatste update: 12-04-2022

Hoe kan ik vluchtelingen helpen?

Miljoenen mensen op de wereld zijn op de vlucht voor oorlog en conflict, dat gaat om meer dan 82,4 miljoen vrouwen, kinderen en mannen. Zij hebben onze hulp nodig. Vandaag nog. Iedereen kan helpen, want of je ons nou steunt met een donatie, je stem of je tijd – jouw bijdrage helpt!

Kom ook in actie. Hoe kan jij helpen?

Wist je dat veel Nederlanders onwetend zijn over de vluchtelingenproblematiek ? Spreek je daarom uit over mensen op de vlucht binnen je eigen kring. Lees je in, leer de feiten, vertel de verhalen. Zo inspireer en informeer je anderen. Doe dit in je vriendengroep, op school of je werk. Hoe meer mensen op de hoogte zijn, hoe beter!

Deel, comment, like, en sla nieuwsberichten over vluchtelingencrises op via social media. Hoe meer online aandacht wij samen genereren voor mensen op de vlucht, hoe meer verandering wij teweeg kunnen brengen.
Je kan geen krant openslaan zonder geconfronteerd te worden met oorlog en conflict en mensen op de vlucht. Maar wat vinden vluchtelingen zelf van de conflicten en hun leefomstandigheden? Om hun stem te versterken, delen wij hun verhalen via onze kanalen . Jij kan bijdragen door de interviews te delen binnen je netwerk.
Onze campagnes steunen is een geweldige manier om op te komen voor vluchtelingen. Of geef je stem en doe mee met onze petities. Samen hebben we een sterke stem waarmee we vluchtelingen kunnen helpen!
Zet je talenten in en start een actie om geld in te zamelen. Alles is mogelijk! Van een benefiet via Skype tot taarten bakken voor de buurt. Of doneer eenmalig of per maand voor noodhulp, want dankzij jouw donatie kunnen we ons werk voortzetten om vluchtelingen te beschermen. In 2020 hielpen we 920.000 mensen in 24 landen.
Hoe ver ga jij uit angst voor oorlog en geweld? In de nacht van 11-12 september lopen deelnemers 40 km voor vluchtelingen waar ook ter wereld. Samen willen we geld ophalen voor noodhulp en op een positieve manier aandacht vragen voor vluchtelingen. Loop jij mee of wil je anderen een steuntje in de rug geven? Ga naar www.nachtvandevluchteling.nl
Abonneer je op onze nieuwsbrief of volg ons op Instagram, Twitter, Facebook, YouTube of LinkedIn en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, campagnes, acties en onze noodhulp.

Alle kleine beetjes maken samen een enorm verschil. Kom vandaag nog in actie. Jij kan bijdragen aan het toekomstperspectief, de humane opvang en de levensreddende noodhulp van miljoenen mensen op de vlucht.