Tineke Ceelen: 'ontzettend trots op Dr. Mukwege'

Directeur van Stichting Vluchteling Tineke Ceelen was vandaag aanwezig bij de uitreiking van de Nobelprijs voor de vrede aan Dr. Mukwege uit DR Congo.

Onvoorstelbaar bijzonder om hier aanwezig te zijn vanmiddag’, zegt Tineke Ceelen vanuit Oslo. Onze directeur was uitgenodigd door Dr Denis Mukwege om zijn Nobel Vredesprijs te vieren, samen met Congolezen in diaspora en andere hoogwaardigheidsbekleders. Ceelen is ontroerd door de schoonheid, oprechtheid en betrokkenheid in de speech van de Nobel Vredesprijswinnaar: ‘Daders van seksueel geweld moeten nu voor de rechter komen. We zullen doorgaan met onze steun voor de vrouwen en mannen in Congo en overal ter wereld die slachtoffer zijn van seksueel geweld’.

Onvoorstelbaar bijzonder om hier aanwezig te zijn vanmiddag’, zegt Tineke Ceelen vanuit Oslo.

‘Op internationale mensenrechten-dag als vandaag, 10 december, is het extra bijzonder dat slachtoffers van seksueel geweld en hun daders in de schijnwerpers staan: emotionele, lichamelijke en psychische rehabilitatie van slachtoffers moet gepaard gaan met de internationale gemeenschap die nu de daders voor het gerecht moet brengen’, zegt Tineke Ceelen. Vanavond vergezelt ze de kersverse Nobel Vredesprijswinnaar bij het koninklijk banket in Oslo. Morgen keert ze terug in Nederland.

Lees hier de bijzondere speech van Dr. Mukwege

Lees hier over ons werk in DR Congo.