FONDS OP NAAM

Een bijzonder samenwerkingsverband met grootse impact

Wil je vluchtelingen op een grootse en heel eigen manier helpen? Richt via Stichting Vluchteling een Fonds op Naam op en bepaal hoe en onder welke naam je vluchtelingen helpt.

Een Fonds op Naam biedt je de kans om vluchtelingen op een heel eigen manier te helpen. Wil je een royaal bedrag schenken en heb je wensen wat betreft de besteding? Maar heb je zelf niet de tijd, zin of ervaring om het project op te zetten? Dan is een Fonds op Naam bij Stichting Vluchteling iets voor jou.

Met een Fonds op Naam bij Stichting Vluchteling heb je veel invloed op hoe je helpt. Zo kies je zelf de thema’s en landen van je project. Ook bepaal je de projectnaam en hoe (vaak) je op de hoogte wordt gehouden van de voortgang. Al deze dingen bespreek je met je vaste contactpersoon bij Stichting Vluchteling.

Uitgelichte Fondsen op Naam

Kwaliteit van hulpverlening

Een Fonds op Naam geeft dus veel vrijheid. Tegelijk is er zekerheid: jouw fonds wordt beheerd door de enige Nederlandse vluchtelingenorganisatie die zich al ruim 40 jaar exclusief richt op hulpverlening aan vluchtelingen en ontheemden wereldwijd. Zo weet je zeker dat jouw schenking effectief besteed wordt en echt verschil maakt.

Voordelen Fonds op Naam:

  • Help vluchtelingen op je eigen manier;
  • Ontvang rapportages over de voortgang;
  • Geen administratieve of juridische rompslomp;
  • Vast contactpersoon bij Stichting Vluchteling;
  • Profiteer van belastingvoordeel op je schenking;
  • Verbind je naam aan het project.
header-hulpverlening-sesamstraat-irc-stichting-vluchteling

Start een Fonds op Naam bij Stichting Vluchteling en maak het verschil.

Meer informatie over Fonds op Naam?

Heeft u interesse in het oprichten van een Fonds op Naam? Wilt u een maatwerkplan en een vrijblijvend gesprek aanvragen? Neem dan contact op met Marc Pesch over de mogelijkheden die er voor u zijn door te bellen naar 070 - 346 89 46 of een mail te sturen naar marcpesch@vluchteling.nl.

Neem contact met ons op

Hoe werkt een Fonds op Naam?

Een Fonds op Naam begint met een inventariserend gesprek: op welke manier wil je vluchtelingen helpen? Met noodhulp of hulp bij wederopbouw, op welk thema en continent?

Zo kun je kiezen voor een ontmijningsproject in Irak, steun aan rugzakdokters in Myanmar, noodhulp voor Syrische vluchtelingen of iets anders. Het is maar wat je met jouw fonds wilt bereiken én wat past bij de missie van Stichting Vluchteling. Je hoeft niet alles zelf te kiezen, maar het mag wel.

Wanneer je wensen helder zijn, schenk je met het fonds op naam geld aan een project dat juridisch en administratief wordt ondergebracht bij Stichting Vluchteling. Wij beheren en besteden je fonds in samenspraak met jou. Jij geeft de termijn aan waarbinnen de totale som geld van het fonds besteed mag worden. Uiteraard ontvang je geregeld updates over het project van je vaste contactpersoon.

Fiscale voordelen

Het oprichten van een Fonds op Naam is mogelijk vanaf € 50.000,-. Hieraan zijn belastingvoordelen verbonden die afhangen van je schenkingsvorm. Bij een eenmalige schenking is je gift fiscaal aftrekbaar wanneer het bedrag 1%-10% van je belastbaar inkomen uitmaakt.

Bij een periodieke schenking is de fiscale aftrekbaarheid niet afhankelijk van de hoogte van je gift. Wel moet de periodieke schenking minimaal 5 jaar voortduren en vooraf zijn vastgelegd in een schenkingsovereenkomst.

Tenslotte kun je ervoor kiezen je schenking op te nemen in je testament (of legaat). Zo kun je de wereld iets nalaten wanneer je er zelf niet meer bent.