header-website-steunons-vanheuvehart-uitreiking-tineke-ceelen-stichtingvluchteling

Van Heuven Goedhart-Penning

Een onderscheiding voor bijzondere mensen

De Van Heuven Goedhart-Penning is een onderscheiding voor bijzondere mensen die zich bijzonder inzetten voor vluchtelingen en ontheemden.

Dhr. Van Heuven Goedhart kan worden beschouwd als de geestelijk vader van Stichting Vluchteling. Als eerste Hoge Commissaris voor de Vluchtelingen (UNHCR) werkte hij samen met zijn vriend uit het verzet Kees Brouwer, de oprichter van Stichting Vluchteling.

Uit respect voor zijn ideeën en werk organiseert Stichting Vluchteling rond 20 juni (Wereldvluchtelingendag) afwisselend de uitreiking van de Van Heuven Goedhart-Penning en de Van Heuven Goedhart-Lezing. 

Mohammad Al Smadi en Mahmoud Aldyab

Twee Syrische dokters

Winnaars 2014

Op 20 juni 2014 vond de uitreiking plaats van de Van Heuven Goedhart-penning 2014 aan Mohammad Al Smadi en Mahmoud Aldyab. Deze twee Syrische artsen krijgen de penning vanwege de inzet voor het verbeteren van het lot van vluchtelingen.

Lees meer

Saw Win Kyaw

Rugzakdokter

Winnaar 2012

Op 20 juni 2012 vond de uitreiking plaats van de Van Heuven Goedhart-Penning 2012 aan Saw Win Kyaw, rugzakdokter in het oosten van Birma. De Penning werd uitgereikt door directeur Tineke Ceelen van Stichting Vluchteling.

Lees meer

Dr. Denis Mukwege

Medisch directeur

Winnaar 2010

Dr. Denis Mukwege ontving op 18 juni 2010 de Van Heuven Goedhart-Penning voor zijn jarenlange hulp aan vrouwen in DR Congo, die het slachtoffer zijn van seksueel geweld. Mukwege is medisch directeur van het Panzi Ziekenhuis in Bukavu.

Lees meer