header-website-steunons-vanheuvehart-lezing-david-miliband-stichtingvluchteling

Van Heuven Goedhart-Lezing

Dhr. Van Heuven Goedhart kan worden beschouwd als de geestelijk vader van Stichting Vluchteling. Als eerste Hoge Commissaris voor de Vluchtelingen (UNHCR) werkte hij samen met zijn vriend uit het verzet Kees Brouwer, de oprichter van Stichting Vluchteling.

Uit respect voor zijn ideeën en werk organiseert Stichting Vluchteling rond 20 juni (Wereldvluchtelingendag) afwisselend de uitreiking van de Van Heuven Goedhart-Penning en de Van Heuven Goedhart-Lezing. 

Tijdens de beschouwende lezing houdt een prominent spreker hedendaagse ontwikkelingen in de humanitaire hulp onder de loep.

Van Heuven Goedhart-Lezing 2015

Op 17 juni sprak David Miliband, President en CEO van het International Rescue Committee (IRC), tijdens de tiende Van Heuven Goedhart-lezing in de Ridderzaal over: ‘‘Europe and the Global Humanitarian Crisis’’. Dit thema is bijzonder actueel nu wij ons in Europa voor zovele vraagstukken met betrekking tot de hulp aan vluchtelingen gesteld zien.

De uitgeschreven speech van David Miliband

Bekijk 'm hier


Van Heuven Goedhart-Lezing 2013

De VHG-Lezing 2013 werd uitgesproken door Femke Halsema. Ze sprak op 20 juni 2013 in de Ridderzaal te Den Haag de 9de Van Heuven Goedhart-lezing uit, ter gelegenheid van Wereldvluchtelingendag. Halsema ging in de lezing onder andere in op de burgeroorlog in Syrië en het functioneren van hulporganisaties in crisisgebieden.

De volledige speech van Femke Halsema

Download