Bescherm vluchtelingenkinderen tegen kinderarbeid

De jongen op de foto leert van alles, behalve lezen. In Nederland gaan onze kinderen de komende weken gewoon weer naar school, maar in een land als Libanon werken sommige kinderen meer dan 11 uur per dag, 6 dagen per week. Zij moeten werken om te overleven en kunnen niet naar school. Ze verkopen zakdoekjes en cd’s, poetsen schoenen of bedelen op straat tot laat in de avonduren. In Libanon gaat het om ongeveer 180.000 minderjarigen, veelal van Syrische afkomst, van soms nog geen 5 jaar oud, wereldwijd om miljoenen meer. Help mee en bescherm vluchtelingenkinderen tegen kinderarbeidLees onder de afbeelding verder. 

Help je mee?

 

De start van het nieuwe schooljaar, maar niet voor veel kinderen van vluchtelingen

Geen ouder wil zijn of haar kind op straat of in een fabriek zien werken. Ze willen dat hun kind naar school gaat en kan spelen. De realiteit is dat kinderarbeid een ingewikkeld probleem is dat vaak ontstaat uit armoede. Want wat doe je als vader of moeder als je geen geld meer hebt om te eten: stuur je dan je kind naar school of de straat op om geld te verdienen?

Jij kan het verschil maken. Help mee en bescherm vluchtelingenkinderen tegen kinderarbeid. 

Een land als Libanon vangt naar schatting 1,5 miljoen Syrische vluchtelingen op. 58% leeft in extreme armoede en ruim de helft van de 1,5 miljoen is kind. Duizenden vluchtelingenkinderen moeten werken om te overleven en kunnen niet naar school.

Jouw hulp is hard nodig, want veel kinderen hebben afschuwelijke dingen meegemaakt.

Met jouw steun kan Stichting Vluchteling deze kinderen beschermen tegen kinderarbeid. In Libanon is de situatie van 1.500 minderjarigen door onze projecten al sterk verbeterd door onderwijs, veilige plekken om te kunnen spelen en psychosociale begeleiding om te kunnen herstellen van traumatische ervaringen. Dat is hard nodig, want veel kinderen hebben afschuwelijke dingen meegemaakt. Ook worden ouders geholpen met het vinden van een baan, zodat de kern van het probleem ook wordt aangepakt en kinderen weer #backtoschool kunnen gaan, waar ze horen.

Jij kan het verschil maken. Help mee en bescherm vluchtelingenkinderen tegen kinderarbeid. 

‘We helpen de ouders en sturen kinderen terug naar school, waar ze horen. Dit is moeilijk, tijdrovend en dus duur, maar het kan en het moet, want meisjes en jongens van 7 horen niet op straat en horen niet te werken.’
Tineke Ceelen, Directeur Stichting Vluchteling