DE CRISIS IN THAILAND VERGETEN? NIET ALS HET AAN ONS LIGT!

Voor velen is Thailand een prachtig vakantieland, vol tropische stranden, heerlijk eten en schitterende tempels. Wat men vaak niet weet is dat Thailand al meer dan 30 jaar vluchtelingen opvangt uit Myanmar. Alleen al in het noordwesten van Thailand, waar ook de grensstad Mae Sot ligt, verblijven ongeveer 400.000 Myanmarezen. Daarvan wonen er 93.400 in vluchtelingenkampen. Lees hier over deze vergeten crisis. 

VIDEO: DIT IS ER AAN DE HAND

 
 

Als gevolg van langdurige conflicten en de gewelddadige militaire dictatuur in Myanmar (Birma) zijn veel Myanmarezen sinds de jaren 80 de grens met Thailand over gevlucht. Vooral etnische minderheden hadden zwaar te lijden onder het geweld en de vele mensenrechtenschendingen. Op het grensgebied van Thailand en Myanmar verblijven 93.400 Myanmarese vluchtelingen in 9 vluchtelingenkampen. Sommigen wonen er al tientallen jaren. Ze mogen niet werken of het kamp verlaten en zijn voor hun overleven afhankelijk van de hulp van organisaties als Stichting Vluchteling.

Hoe helpt Stichting Vluchteling?

Opvang en onderwijs van jonge vluchtelingen

Samen met onze lokale partner de Mae Tao Clinic zorgen we in Thailand voor veilige opvang, eten, onderdak en toegang tot onderwijs op de grootste school in Thailand voor alleenstaande migranten- en vluchtelingenkinderen uit Myanmar. In totaal helpen we 833 kinderen. Lees verder.

Geef wat je kunt, vergeet ze niet!

Steun met een eenmalige gift. Jouw hulp redt levens. Met je donatie draag je bij aan o.a. voorlichting, schoon drinkwater en medische hulp voor vluchtelingen wereldwijd. Samen maken we het verschil. 


 

Ja, ik help mee!

Vergeet hen niet, steun met een eenmalige gift.

 • ?

  Draag bij aan toegang tot veilig drinkbaar water. Denk hierbij aan het opzetten, herstellen en onderhouden van waterfaciliteiten.

  15,00
 • ?

  Draag bij aan psychologische begeleiding voor vluchtelingen en andere kwetsbare vrouwen die te maken hebben gehad met seksueel, fysiek of mentaal geweld.

  25,00
 • ?

  Draag bij aan babypakketten met o.a. luiers en een dekentje, huisraadpakketten met o.a. matrassen en dekens en hygiënepakketten met o.a. Zeep en maandverband.

  50,00
 • ?

  Draag bij aan mobiele medische hulp in moeilijk bereikbare gebieden. Denk hierbij aan verbandmiddelen, medicijnen, artsen en verpleegkundigen.

  100,00
 • ?

  Draag bij aan de bouw van eenvoudige huizen voor terugkerende ontheemden. Samen met vaklui werken de terugkeerders aan de bouw van hun nieuwe thuis.

  250,00

Deze zomer neemt Stichting Vluchteling je mee naar 7 vergeten crisis. Iedere week staat een ander land centraal. Wil je meer weten? Hou dan onze crisis-pagina in de gaten. Zorg dat je niks mist!