DE CRISIS IN CAR VERGETEN? NIET ALS HET AAN ONS LIGT!

Volgens sommigen de beste plek ter wereld om vlinders te spotten. Een land waar je oog in oog kunt staan met enorme bosolifanten en gorilla’s. Centraal-Afrikaanse Republiek (CAR) is een land met prachtige natuur en bovendien staat de bevolking bekend om haar vriendelijkheid. Echter zorgen politieke problemen en geweld ervoor dat zij moeten leven in een onstabiel en onveilig land. Lees meer over deze vergeten crisis.

Video: CAR- DIT IS ER AAN DE HAND

 

Conflicten en instabiliteit blijven de Centraal-Afrikaanse Republiek teisteren. Ruim 2,6 miljoen mensen, meer dan de helft van de bevolking, is afhankelijk van humanitaire hulp. Meer dan een kwart van alle Centraal-Afrikanen is gedwongen om hun huizen te verlaten. Meer dan 680.000 mensen zijn ontheemd, ongeveer 600.000 zijn gevlucht naar buurlanden. Daarvan heeft een derde van de bevolking te maken met voedseltekorten. 

De toekomst van de Centraal Afrikaanse Republiek is dan ook niet rooskleurig. Ondanks het getekende vredesakkoord van Khartoum blijft de bevolking van het land heel kwetsbaar. De geplande verkiezingen voor december 2020 zullen de spanningen tussen gewapende groepen en de overheid waarschijnlijk doen oplaaien.

Hoe helpt Stichting Vluchteling?

Voedsel, cashhulp en bescherming

Samen met lokale partners ondersteunt Stichting Vluchteling ontheemden in de regio’s van Ouham en Ouham Pende. Daar leven grote aantallen ontheemden en teruggekeerde ontheemden die kwetsbaar zijn op het gebied van voedselzekerheid, inkomen en bescherming. 

Hygiëne en schoon water in ontheemdenkampen

Samen met onze partner INTERSOS verlenen we noodhulp aan 7.519 ontheemden. We verbeteren de hygiënische omstandigheden in vier overbevolkte ontheemdenkampen. We zorgen voor voldoende water, handenwasvoorzieningen en noodlatrines. Ook ontvangen gezinnen hygiënepakketten.

Geef wat je kunt, vergeet ze niet!

Steun met een eenmalige gift. Jouw hulp redt levens. Met je donatie draag je bij aan o.a. voorlichting, schoon drinkwater en medische hulp voor vluchtelingen wereldwijd. Samen maken we het verschil. 


 

Ja, ik help mee!

Vergeet hen niet, steun met een eenmalige gift.

 • ?

  Draag bij aan toegang tot veilig drinkbaar water. Denk hierbij aan het opzetten, herstellen en onderhouden van waterfaciliteiten.

  15,00
 • ?

  Draag bij aan psychologische begeleiding voor vluchtelingen en andere kwetsbare vrouwen die te maken hebben gehad met seksueel, fysiek of mentaal geweld.

  25,00
 • ?

  Draag bij aan babypakketten met o.a. luiers en een dekentje, huisraadpakketten met o.a. matrassen en dekens en hygiënepakketten met o.a. Zeep en maandverband.

  50,00
 • ?

  Draag bij aan mobiele medische hulp in moeilijk bereikbare gebieden. Denk hierbij aan verbandmiddelen, medicijnen, artsen en verpleegkundigen.

  100,00
 • ?

  Draag bij aan de bouw van eenvoudige huizen voor terugkerende ontheemden. Samen met vaklui werken de terugkeerders aan de bouw van hun nieuwe thuis.

  250,00

Deze zomer neemt Stichting Vluchteling je mee naar 7 vergeten crisis. Iedere week staat een ander land centraal. Wil je meer weten? Hou dan onze crisis-pagina in de gaten. Zorg dat je niks mist!