Kom naar de bijzondere film ’Vlucht’ met Eric Corton

Hoe voelt als je thuis niet meer veilig is en zó gevaarlijk is geworden dat je moet vluchten? Eric Corton kruipt in de huid van een vluchteling en speelt in de door hem zelfgeschreven filmvoorstelling. Speciaal voor donateurs van Stichting Vluchteling is deze film gratis te zien.

Max leeft een normaal leven. Hij heeft een vrouw en twee kinderen en is leraar Nederlands. Zijn rechtvaardigheidsgevoel is heel groot. En hij heeft een duidelijke mening.

Maar dan verandert zijn leefwereld. Er wordt opeens van alles verboden, een mening hebben wordt gevaarlijk. Dan wordt Max ook nog ontslagen en vervolgens bedreigd en opgepakt. Even later komt hij weer vrij maar belandt daarna weer in de handen van de politie. Dan ziet Max nog maar één oplossing... vluchten.

Kom naar de gratis film

Ook zo benieuwd naar deze bijzondere film van Eric Corton? Graag nodigen we je uit. De film is op donderdag 2 maart 2023 van 19.00 – 21.30 uur te zien in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. Na afloop van de voorstelling gaan we in gesprek met directeur Tineke Ceelen en Eric Corton.

 • Locatie: Pakhuis de Zwijger
  Piet Heinkade 179
  1019 HC Amsterdam
 • Programma van 2 maart
  Inloop: 19.00 uur
  Inleiding en vertoning: 19.30 - 20.30uur
  Nagesprek: 20.30 – 21:00 uur
  Drankje: 21.00 – 21:30 uur

De toegang is gratis. Per aanmelding mag je je met maximaal 1 introducé inschrijven. Het aantal plekken is beperkt, dus wees er snel bij.

Deze bijzondere vertoning is een initiatief van Stichting Vluchteling. De film is een productie van SoloStories. Regisseur Benno Hoogveld. Spel en scrip Eric Corton