Familie op de vlucht, moeder is zwanger, vader draagt spullen in beide handen en heeft kind op zijn schouder

2022 in vogelvlucht

Wat een jaar. Sinds de Tweede Wereldoorlog verlieten niet zó snel zóveel mensen huis en haard in een zoektocht naar veiligheid. Mede door de oorlog in Oekraïne, telt de wereld dit jaar méér dan 100 miljoen vluchtelingen en ontheemden.

Donateurs, bedankt!

Gelukkig kunnen we ook mooie en positieve berichten delen over de impact van jouw steun. Wereldwijd maakten we een verschil voor mensen in nood. Zoals in Ethiopië, Congo, Jemen en Afghanistan. En in nog veel meer landen.  Samen haalden we in 2022 ruim €41 miljoen op waarmee ruim 1.064.000 mensen zijn geholpen via 85 hulpprojecten in 32 landen. Donateurs bedankt!

Tinekes terugblik op 2022

Onze directeur Tineke Ceelen gaat nergens heen zonder mobiele telefoon, ook niet op de reizen die ze maakt voor Stichting Vluchteling. Aan de hand van de foto’s uit haar mobieltje neemt ze je mee door 2022. En dat zorgt voor een een overzicht van indrukwekkende momenten!

Tineke Ceelen en Art Rooijakkers op vliegveld Nigeria
Portretfoto van Tineke Ceelen
Tineke Ceelen
Directeur Stichting Vluchteling

Onze hulp is onmogelijk zonder jouw steun. In 2022 brachten onze donateurs maar liefst €41 miljoen bijeen. Hierdoor konden we wereldwijd de helpende hand bieden in tientallen landen. Dank je wel!

Stichting Vluchteling
English
sluit