portret-bedankt-syrisch-meisje-irc-stichtingvluchteling

NATIONALE POSTCODE LOTERIJ

 

Samen maken we het verschil

Stichting Vluchteling en de Nationale Postcode Loterij werken al meer dan een kwart eeuw succesvol samen. Mede dankzij de jarenlange steun van de Postcode Loterij en haar deelnemers heeft Stichting Vluchteling in de afgelopen decennia heel veel bereikt.

Jaarlijks ontvangt Stichting Vluchteling €2,7 miljoen van de Postcode Loterij. Mede dankzij de steun van de deelnemers van de Postcode Loterij kunnen mensen op de vlucht voor oorlog en conflict worden geholpen. We bedanken de deelnemers van de Postcode Loterij voor de vaste jaarlijkse steun. 

Bijzondere projecten van Stichting Vluchteling

Naast de reguliere bijdrage heeft Stichting Vluchteling ook extra financiering voor bijzondere projecten van de Postcode Loterij ontvangen. Zie hieronder meer informatie over de projecten die door deze steun mogelijk zijn gemaakt.

  • In 2019 ontvingen we een extra bijdrage van € 2,4 miljoen voor een project in het straatarme Niger. Het project 'Een leven na Boko Haram', zorgde ervoor 16.500 kinderen met een leerachterstand -op de vlucht geslagen voor Boko Haram- weer naar school kunnen. 

  • In 2018 ontvingen we een extra bijdrage van € 4,3 miljoen voor noodhulp in crisisgebieden. Het project 'Noodhulp in crisisgebieden' betrof een bijdrage om te gebruiken daar waar in dat jaar de humanitaire nood het hoogst was.

Over de Postcode Loterij

De Nationale Postcode Loterij is in 1989 opgericht om goede doelen te steunen die werken aan een rechtvaardige, gezonde en groene wereld. De loterij werft fondsen voor haar goede doelen en geeft bekendheid aan hun werk.

De Postcode Loterij heeft ruim 3 miljoen deelnemers, waarvan er heel veel jarenlang meespelen. In 2022 haalden zij samen € 338 miljoen op, voor 168 goede doelen. Sinds de oprichting van de Postcode Loterij is 7,6 miljard euro aan mens en natuur geschonken. Stichting Vluchteling en vele andere organisaties ontvangen elk jaar steun.

Speelt u al mee?

Een PostcodeLot kost €15,00 per trekking. Met deze loten maak je kans op mooie prijzen en steun je tegelijkertijd de goede doelen. Stichting Vluchteling bijvoorbeeld! Wij bevelen de Postcode Loterij van harte aan. 

Meer over de Postcode Loterij

Bezoek website