Nationale Postcode Loterij

 

Een betere wereld voor mens en dier


Stichting Vluchteling en de Nationale Postcode Loterij werken sinds 1996 succesvol samen. Jaarlijks ontvangt Stichting Vluchteling 2,7 miljoen euro van de Postcode Loterij. Sinds de start van de samenwerking hebben we met hulp van de loterij 74,5 miljoen euro ontvangen. Daarnaast is er de mogelijkheid om aanvragen in te dienen voor extra projecten en het Droomfonds. Stichting Vluchteling bedankt alle deelnemers van de Postcode Loterij voor de vaste jaarlijkse steun. 

Extra toekenning voor onderwijs in Niger

In 2019 ontvingen we een eenmalige extra bijdrage van 2,4 miljoen euro voor een onderwijsproject in het straatarme Niger. Het project 'Een leven na Boko Haram', zorgt ervoor dat meer dan 16.000 kinderen met een leerachterstand - op de vlucht geslagen voor Boko Haram - weer naar school kunnen. Boko Haram betekent ‘Westers onderwijs is een zonde’. Met het geld worden 30 scholen opgeknapt en vernieuwd. De kinderen krijgen lesmateriaal, trainingen en het belangrijkste: onderwijs in plaats van geweld.

Het geld van de Nationale Postcode Loterij komt op het juiste moment: kinderen als Hassana, Alio en Bintou kunnen weer naar school.

Aandacht voor goede doelen

Miljoenenjacht, Eén tegen 100, Koffietijd en 5 uur Live. Ook op televisie is de Postcode Loterij aanwezig. Eén van de presentatrices van Koffietijd, en ook ambassadeur van Stichting Vluchteling, is Pernille La Lau. Zij is de kleindochter van Gerrit Jan van Heuven Goedhart, de eerste Hoge Commissaris voor de Vluchtelingen bij de Verenigde Naties en de man die samen met Cees Brouwer aan de wieg stond van Stichting Vluchteling. Het werk van Stichting Vluchteling is regelmatig in Koffietijd te zien.

Over de Nationale Postcode Loterij

De Nationale Postcode Loterij is in 1989 opgericht om goede doelen te steunen. Inmiddels spelen 2,9 miljoen Nederlanders mee met de loterij. Tegelijkertijd steunen de deelnemers 117 goede doelen voor mens en natuur. Sinds de oprichting van de Postcode Loterij is 5,8 miljard euro aan mens en natuur geschonken. De Postcode Loterij vormt samen met de BankGiro Loterij en de VriendenLoterij de Holding Nationale Goede Doelen Loterijen NV. Novamedia/Postcode Loterijen is de op twee na grootste private geldgever aan goede doelen ter wereld.

Speelt u al mee?

Een lot kost 14,00 euro per trekking, inclusief StraatprijsVerdubbelaar. Met deze loten maakt u kans op honderdduizenden prijzen en steunt u tegelijkertijd 117 goede doelen. Stichting Vluchteling bijvoorbeeld! Wij bevelen u de Postcode Loterij van harte aan. 

Meer over de Nationale Postcode Loterij

Bezoek website