portret-bedankt-syrisch-meisje-irc-stichtingvluchteling

NATIONALE POSTCODE LOTERIJ

 

Ruim een kwart eeuw impact

Stichting Vluchteling en de Nationale Postcode Loterij werken al meer dan een kwart eeuw succesvol samen. Mede dankzij de jarenlange steun van de Postcode Loterij en haar deelnemers heeft Stichting Vluchteling in de afgelopen decennia heel veel bereikt.

Jaarlijks ontvangt Stichting Vluchteling €2,7 miljoen van de Postcode Loterij. Sinds de start van de samenwerking hebben we ruim €80 miljoen ontvangen. Naast de reguliere bijdrage kunnen we ook extra financiering ontvangen voor bijzondere projecten. Stichting Vluchteling bedankt alle deelnemers van de Postcode Loterij voor de vaste jaarlijkse steun. 

Een hoopvolle toekomst voor kinderen in Niger

In 2019 ontvingen we een extra bijdrage van €2,4 miljoen voor een bijzonder project in het straatarme Niger. Het project 'Een leven na Boko Haram', zorgde ervoor 16.500 kinderen met een leerachterstand -op de vlucht geslagen voor Boko Haram- weer naar school kunnen. Met het geld worden dertig scholen opgeknapt en krijgen kinderen lesmateriaal, trainingen en het belangrijkste: onderwijs in plaats van geweld.

Aandacht voor goede doelen

Ook op televisie is de Postcode Loterij aanwezig. Eén van de presentatrices van Koffietijd, en ook ambassadeur van Stichting Vluchteling, is Pernille La Lau. Zij is de kleindochter van Gerrit Jan van Heuven Goedhart, de eerste Hoge Commissaris voor de Vluchtelingen bij de VN en de man die samen met Cees Brouwer aan de wieg stond van Stichting Vluchteling.

Over de Postcode Loterij - samen maken we het verschil

De Nationale Postcode Loterij is in 1989 opgericht om goede doelen te steunen die werken aan een rechtvaardige, gezonde en groene wereld. De loterij werft fondsen voor haar goede doelen en geeft bekendheid aan hun werk.

Bij de Postcode Loterij vormt je postcode je lotnummer. Daardoor win je samen met je buren. Inmiddels spelen 3 miljoen deelnemers mee met de loterij. Deelnemers maken maandelijks kans op honderdduizenden prijzen en steunen met minimaal 40% van de lotprijs jaarlijks 148 goededoelenorganisaties. Sinds de oprichting van de Postcode Loterij is ruim 7,3 miljard euro aan mens en natuur geschonken. Stichting Vluchteling en vele andere organisaties ontvangen elk jaar steun.

Speelt u al mee?

Een lot kost €14,50 per trekking. Met deze loten maak je kans op honderdduizenden prijzen en steun je tegelijkertijd 150 goede doelen. Stichting Vluchteling bijvoorbeeld! Wij bevelen de Postcode Loterij van harte aan. 

Meer over de Postcode Loterij

Bezoek website