Nationale Postcode Loterij

Een betere wereld voor mens en dier

Stichting Vluchteling en de Nationale Postcode Loterij werken al meer dan 20 jaar succesvol samen! Jaarlijks ontvangt Stichting Vluchteling € 2,7 miljoen van de Postcode Loterij. Daarnaast is er de mogelijkheid om aanvragen in te dienen voor extra projecten en het Droomfonds. Stichting Vluchteling bedankt alle deelnemers van de Postcode Loterij voor de vaste jaarlijkse bijdrage van 2,7 miljoen euro. Samen met de speciale vertegenwoordigers van Stichting Vluchteling Art Rooijakkers en Hadewych Minis mocht directeur van Stichting Vluchteling Tineke Ceelen dit jaar naast de jaarlijkse bijdrage ook een extra toekenning in ontvangst nemen. 

Goed Geld Gala 2019: Extra toekenning voor Stichting Vluchteling van € 2,4 miljoen voor onderwijs in Niger 

Stichting Vluchteling heeft naast de jaarlijkse bijdrage van € 2,7 miljoen dit jaar een extra toekenning gekregen voor een onderwijsproject in Niger. Het project 'Een leven na Boko Haram',  zorgt ervoor dat meer dan 16.000 kinderen met een leerachterstand - op de vlucht geslagen voor Boko Haram - weer naar school kunnen. Boko Haram betekent ‘Westers onderwijs is een zonde’. Met het geld worden 30 scholen opgeknapt en vernieuwd. De kinderen krijgen lesmateriaal, trainingen en het belangrijkste: onderwijs in plaats van geweld. Wij zijn de Nationale Postcode Loterij, alle medewerkers en vooral ook alle deelnemers enorm dankbaar voor dit fantastische bedrag. 

Het geld van de Nationale Postcode Loterij komt op het juiste moment: Aisha kan weer naar school, geen dag te laat. Lees hier haar verhaal

Aandacht voor de projecten

De RTL 4 programma's Koffietijd en 5 Uur Live zijn een platform voor het werk van de goede doelen die gesteund worden door de loterij. Eén van de presentatrices van Koffietijd, en ook speciale vertegenwoordiger van Stichting Vluchteling, is Pernille La Lau. Zij is de kleindochter van Gerrit Jan van Heuven Goedhart, de eerste Hoge Commissaris van de Vluchtelingen bij de Verenigde Naties en de man die samen met Cees Brouwer aan de wieg stond van Stichting Vluchteling. Het werk van Stichting Vluchteling is regelmatig in Koffietijd te zien.

Over de Nationale Postcode Loterij

De Nationale Postcode Loterij is in 1989 opgericht om goede doelen te steunen. Inmiddels spelen 2,9 miljoen Nederlanders mee met de loterij. Zij maken maandelijks kans op honderdduizenden prijzen. Tegelijkertijd steunen de deelnemers 112 goede doelen voor mens en natuur met de helft van de lotprijs. Sinds de oprichting van de Postcode Loterij is ruim 5,4 miljard euro aan mens en natuur gegeven. In Nederland werkt de Nationale Postcode Loterij samen met de BankGiro Loterij en de VriendenLoterij binnen de Goede Doelen Loterijen. Novamedia/Postcode Loterijen is de op twee na grootste private geldgever aan goede doelen ter wereld.

Speelt u al mee?

Een lot van de Postcode Loterij kost incl. straatprijsverdubbelaar €13,25 per trekking. Met deze loten maakt u kans op honderdduizenden prijzen en steunt u tegelijkertijd 112 goede doelen. Stichting Vluchteling bijvoorbeeld! Wij bevelen u de Postcode Loterij van harte aan!

Meer over de Nationale Postcode Loterij

Bezoek website