Stichting Vluchteling kan rekenen op de trouwe steun van verschillende bekende Nederlanders. Keer op keer zetten zij hun bekendheid, netwerk en expertise vol overgave in om aandacht te vragen voor het lot van vluchtelingen.
Dit zijn onze zeven ambassadeurs die zich belangeloos inzetten voor onze hulpverlening:
Art Rooijakkers is vooral bekend als presentator van Wie is de Mol? In 2013 won hij de Gouden Televizier-ring voor het presenteren van dit programma. Hij startte zijn carrière als verslaggever bij AT5, groeide uit tot één van de kopstukken van de AVRO-TROS en maakte in 2018 zijn overstap naar RTL4.
Art zet zich bij Stichting Vluchteling al jaren in voor de Nacht van de Vluchteling door deze jaarlijkse sponsorloop onder de aandacht te brengen van het grote publiek. Hij reisde voor ons af naar crisisgebieden en bezocht onze noodhulpprojecten in onder andere Irak, Tanzania en Nigeria.
Waldemar Torenstra acteerde in diverse toneelstukken, tv-programma’s en films, zoals Ja zuster, Nee Zuster en Zomerhitte. En het schitterende programma, de roadtrip Ondersteboven van Afrika. Waldemar zet zich in ter promotie van onze jaarlijkse sponsorloop Nacht van de Vluchteling. Hij bezocht hiervoor Syrische vluchtelingen in Libanon.
Waldemar’s betrokkenheid is zo groot, dat hij de Nacht van de Vluchteling regelmatig heeft meegelopen. In 2019 liep hij de 20 kilometer in Amsterdam en zal ook de komende editie van de Nacht van de Vluchteling steunen.
Je kent haar van de musicals Soldaat van Oranje, De Tweeling, of de soapserie Goede Tijden, Slechte Tijden en Juf Roos. Ook is actrice Melissa Drost al sinds jaar en dag betrokken bij Stichting Vluchteling.
Sinds 2017 zet ze zich in voor de Nacht van de Vluchteling; sinds 2020 is ze ambassadeur van Stichting Vluchteling. “Vluchtelingen, en wat ze meemaken, raken mij diep. “Mijn ouders hebben me opgevoed met het besef dat we het hier zo goed hebben, maar elders in de wereld veel minder.”
Pernille La Lau werkt al meer dan 20 jaar in de mediawereld als presentatrice van entertainment, nieuws- en wetenschappelijke programma's. Sinds 2010 presenteert ze de dagelijkse talkshow Koffietijd op RTL4. In 2020 bezocht Pernille voor Stichting Vluchteling vluchtelingenkamp Moria op Lesbos.
Op zeer persoonlijke wijze is ze betrokken bij het werk van Stichting Vluchteling: haar opa, Gerrit Jan Van Heuven Goedhart, was de eerste Hoge Commissaris voor de Vluchtelingen van de VN en speelde een rol in de oprichtingsgeschiedenis van Stichting Vluchteling. Lees hier het interview met Pernille en haar moeder over Van Heuven Goedhart.
Hadewych studeerde aan de Toneelacademie in Maastricht en het Lee Strasberg Theatre Institute in New York. Ze speelde in meer dan 100 theatervoorstellingen, tv-series, films en musicals in binnen- en buitenland. Geregeld viel ze daarvoor in de prijzen. Zo ontving ze een Gouden Kalf voor haar rollen in de films Borgman en Bloed, zweet en tranen.
Sinds een aantal jaar zet Hadewych zich in voor Stichting Vluchteling. Met tal van artiesten maakte ze in 2016 van de popklassieker ‘Iedereen Is Van De Wereld’, het themalied voor de Nacht van de Vluchteling. En trad ze in 2020 op in de speciale coronaspecial van Stichting Vluchteling voor Tijd voor MAX. En liep ze natuurlijk de Nacht van de Vluchteling.