HET LAATSTE NIEUWS

placeholder
placeholder
10 jan 2017

Hevige winterkou in grote delen van Griekenland

Temperaturen daalden dit weekend in Griekenland tot ver onder het vriespunt. Duizenden vluchtelingen verblijven onder erbarmelijke omstandigheden in tenten in ijzige vrieskou en zijn onvoldoende in staat zichzelf warm te houden. Stichting Vluchteling is geschrokken van de verhalen van onze collega’s in Griekenland.

Lees meer

placeholder
placeholder
05 jan 2017

2017: wederom jaar van oorlog, geweld, hongersnood?

Het afgelopen jaar werd getekend door grote humanitaire rampen en vluchtelingencrises. Nooit eerder waren er zo veel mensen op de vlucht voor oorlog en geweld. Wereldwijd zijn ruim 65 miljoen mannen, vrouwen en kinderen van huis en haard verdreven.

Lees meer

placeholder
placeholder
04 jan 2017

Delftse Fleur (25) loopt op oudejaarsdag voor hulp aan Aleppo

De Delftse Fleur Overgaag (25) liep tijdens oudejaarsdag haar NewYears-Walk-for-Aleppo. Met deze sponsorloop haalde zij geld op voor noodhulp.

Lees meer

placeholder
placeholder
01 jan 2017

Nieuw decreet Trump: 4 maanden vluchtelingenstop

President Donald Trump ondertekende afgelopen vrijdag een besluit waarin hij een stop voor vier maanden afkondigt op de opname van vluchtelingen door de Verenigde Staten. Vluchtelingen uit Syrië zijn helemaal niet meer welkom.

Lees meer

placeholder
placeholder
29 dec 2016

2016, een jaar van tegenstrijdige records

2016 was een jaar van records. Records om verdrietig van te worden. Nooit eerder waren er wereldwijd zoveel mensen op de vlucht: ruim 65 miljoen. Dat is een onthutsend cijfer. Tegelijkertijd was 2016 ook een jaar van hoopvolle records.

Lees meer

placeholder
placeholder
23 dec 2016

Zes dagen per week, tien uur per dag: de werktijden van een Syrisch vluchtelingenkind in Libanon.

Slechts 1 dollar per uur verdienen Syrische vluchtelingenkinderen als straatverkoper in Libanon. Ze werken tien uur per dag, zes dagen per week. Dat blijkt uit onderzoek van Stichting Vluchteling en het International Rescue Committee (IRC).

Lees meer