HET LAATSTE NIEUWS

placeholder
placeholder
17 mrt 2017

EU-Turkije deal maakt asiel aanvragen in Europa een ‘mission impossible’

De EU-Turkije deal heeft Griekenland omgetoverd tot de proeftuin waar EU beleid de rechten van vluchtelingen en asielzoekers uitholt, en waar mensen bloot worden gesteld aan misbruik. Dat zeggen Stichting Vluchteling, Oxfam en de Norwegian Refugee Council vandaag in een nieuw rapport, getiteld ‘De realiteit van de EU-Turkije deal.

Lees meer

placeholder
placeholder
14 mrt 2017

Absoluut dieptepunt voor kinderen in Syrië

Het is nu 6 jaar oorlog in Syrië. 6 jaren van absolute hel. Miljoenen mannen, vrouwen en kinderen worstelen om te overleven. Dag in, dag uit en dat al 2190 dagen. Zolang er leven is, is er hoop. Zolang er leven is, hebben wij hulp te bieden.

Lees meer

placeholder
placeholder
06 mrt 2017

Giro555 start actie Help Slachtoffers Hongersnood

De samenwerkende hulporganisaties (Giro55) komen in actie voor de slachtoffers van de hongersnood in Jemen, Noordoost-Nigeria, Somalië en Zuid-Soedan. In totaal lijden 20 miljoen mensen in deze en omringende landen aan ernstige ondervoeding. Vanaf vandaag komt Giro555 in actie om miljoenen levens te redden.

Lees meer

placeholder
placeholder
05 mrt 2017

Honger teistert de wereld

In Zuid-Soedan is een hongersnood uitgeroepen. Ook in het noorden van Nigeria, Somalië en Jemen heerst een ongekend grote voedselcrisis. Door een mix van gewapend conflict, extreme droogte en een enorme stijging van de voedselprijzen dreigt voor miljoenen mensen in deze landen de hongerdood, terwijl noodhulporganisaties worstelen om de meest kwetsbaren te kunnen bereiken.

Lees meer

placeholder
placeholder
01 mrt 2017

Kies Partij. Juist nu.

In deze tijd van verharding, polarisatie en opkomende vreemdelingenhaat vragen wij je medemenselijkheid mee te laten wegen als je op 15 maart kiest voor een nieuwe Tweede Kamer. Wij kiezen partij voor vluchtelingen. Jij ook?

Lees meer

placeholder
placeholder
17 feb 2017

Al ruim duizend lopers ingeschreven voor de Nacht van de Vluchteling

Dit jaar worden er naast de grote wandeltochten van 40km in Rotterdam, Amsterdam en Nijmegen ook twee kortere lopen georganiseerd. Speciaal voor kinderen of voor enthousiastelingen voor wie 40km net teveel is, organiseren we dit jaar ook twee heel bijzondere avondlopen voor een sfeervol rondje Amsterdam. De 10km en 20km lopen starten allebei vanaf de Gashouder, het meest karakteristieke gebouw van de Westergasfabriek.

Lees meer