HET LAATSTE NIEUWS

placeholder
placeholder
07 jan 2022

Aantal mensen op rand van hongersnood blijft snel stijgen

Boven op de honderden miljoenen mensen wereldwijd die niet genoeg te eten hebben, balanceren er nu 45 miljoen mensen op de rand van hongersnood. De stijging gaat snel en is grotendeels toe te schrijven aan de verslechterende situatie in Afghanistan.

Lees meer

placeholder
placeholder
07 jan 2022

De 10 crises die de wereld niet kan negeren in 2022

Recordaantallen mensen op de vlucht voor oorlog en conflict zijn afhankelijk van humanitaire hulp. 2022 belooft geen goed jaar te worden voor vluchtelingen en ontheemden. Lees meer over 's werelds ergste humanitaire crises en wat jij kunt doen om te helpen.

Lees meer

placeholder
placeholder
05 jan 2022

Afghaanse eerste hulp centra helpen bijna 18.000 patiënten

Sinds de machtsovername van de taliban staat de gezondheidszorg in Afghanistan op instorten. Stichting Vluchteling ondersteunt twee centra voor spoedeisende hulp in het zuiden van Afghanistan.

Lees meer

placeholder
placeholder
04 jan 2022

Column Tineke Ceelen: Het verhaal van Asif

‘Zal ik ooit ergens legaal zijn?' vroeg de 21-jarige Asif uit Afghanistan zich af. Hij deelde zijn hartverscheurende verhaal met Tineke Ceelen, directeur Stichting Vluchteling. Lees haar column.

Lees meer

placeholder
placeholder
03 jan 2022

Deel opbrengst boek ‘Volg de Vlinder’ voor hulp aan vluchtelingen

'Volg de Vlinder', een bijzonder prentenboek geschreven door Helen Cooper en geïllustreerd door debutante Gill Smith, vertelt een ontroerend verhaal over twee vluchtelingenkinderen. Op hoopvolle wijze, verbeeldt 'Volg de Vlinder' hoe moeilijk het kan zijn je verleden te verwerken en weer te kunnen spelen als een kind.

Lees meer

placeholder
placeholder
31 dec 2021

Stichting Vluchteling voorziet rampjaar voor mensen op de vlucht

2022 wordt een rampjaar voor vluchtelingen wanneer de huidige trends met betrekking tot conflict, klimaatverandering en corona niet zeer serieus genomen en mondiaal aangepakt worden.

Lees meer