Header-3

HET LAATSTE NIEUWS

placeholder
placeholder
20 jun 2016

Wereldwijd meer mensen op de vlucht dan ooit

Vandaag, 20 juni is het Wereldvluchtelingendag. Deze dag is in het leven geroepen om de situatie van vluchtelingen wereldwijd onder de aandacht te brengen. Een nieuw triest record van 65,3 miljoen mensen is op de vlucht voor oorlog, geweld en onderdrukking.

Lees meer

placeholder
placeholder
02 mei 2016

Afrika in de greep van El Niño en La Niña

Te droog of te nat. Grote delen van Afrika worden momenteel getroffen door extreme droogte, maar ook door overstromingen. Stichting Vluchteling biedt hulp.

Lees meer

placeholder
placeholder
23 apr 2016

"De onwil om tot een menswaardige oplossing te komen heeft een hoge prijs"

Op 23 april 2016 sprak Tineke Ceelen op het partijcongres van GroenLinks in Amersfoort over de situatie van vluchtelingen wereldwijd. Over falend leiderschap, het voeden van angsten en een gebrek aan solidariteit. Lees hieronder haar speech.

Lees meer

placeholder
placeholder
18 apr 2016

Kwetsbare vluchtelingen krijgen plek in Kara Tepe

Sinds de Turkije-deal worden alle vluchtelingen die op Lesbos aankomen naar detentiecentrum Moria gebracht. Het nabijgelegen kamp Kara Tepe – waar onze hulpverleners werkzaam zijn - wordt nu gebruikt voor de opvang van 966 kwetsbare vluchtelingen, zoals zwangere vrouwen, moeders die met jonge kinderen reizen, alleenstaande minderjarigen, zieken en gehandicapten.

Lees meer

placeholder
placeholder
11 apr 2016

Er zijn veel vragen over de #Turkijedeal

De omstreden vluchtelingendeal met Turkije wordt momenteel uitgevoerd. Veel is nog onduidelijk. Ook bij ons. Maar dit weten we wel. Griekenland is begin vorige week begonnen met het terugsturen van vluchtelingen naar Turkije. Op maandag vertrokken de eerste schepen vanuit de havens van Chios en Lesbos. De boten voeren naar de Turkse havenstad Dikili.

Lees meer

placeholder
placeholder
28 jan 2016

We gaan weer van start

In de nacht van 18 op 19 juni zal het startschot voor de 7e editie van de Nacht van de Vluchteling klinken. Naast de vertrouwde editie van Rotterdam naar Den Haag lanceert Stichting Vluchteling in 2016 een extra editie van Nijmegen naar Arnhem.

Lees meer