Header-3

HET LAATSTE NIEUWS

placeholder
placeholder
15 dec 2016

Stichting Vluchteling geeft twee ton voor noodhulp aan Aleppo

Stichting Vluchteling stelt per direct 2 ton ter beschikking voor noodhulp aan de mannen, vrouwen en kinderen die Oost-Aleppo ontvluchten. Na maanden van belegering heeft het Syrische leger grote delen van het oosten van de stad ingenomen. Stichting Vluchteling/IRC is aanwezig op de plekken waar de mensen naartoe vluchten.

Lees meer

placeholder
placeholder
14 dec 2016

Hulporganisaties vrezen voor leven vluchtelingen Griekenland

Europese leiders moeten onmiddellijk ingrijpen om de situatie van gestrande vluchtelingen in Griekenland te verbeteren. Een coalitie van twintig noodhulp- en mensenrechtenorganisaties, waaronder Stichting Vluchteling/IRC, luidde hierover de noodklok.

Lees meer

placeholder
placeholder
05 dec 2016

Global Coalition: Unite for Peace in Syria

As the fall of Aleppo looms amid untold humanitarian catastrophe, over 220 civil society and humanitarian organizations from 45 countries, including Stichting Vluchteling and our partner the International Rescue Committee, have issued a declaration saying that the UN Security Council has “failed to uphold its responsibility to protect the Syrian people”.

Lees meer

placeholder
placeholder
01 dec 2016

Kinderen over de situatie in Mosul: "Er was nauwelijks iets te eten"

Op dit moment zijn er nog steeds hevige gevechten gaande in en rondom de Iraakse miljoenenstad Mosul. Met als gevolg duizenden mensen op de vlucht: ruim 72.000. Onder wie vele kinderen die alleen of met hun ouders het oorlogsgeweld proberen te ontvluchten.

Lees meer

placeholder
placeholder
27 nov 2016

Per direct honderdduizend euro beschikbaar voor de ruiming van explosieven Mosul

De terugkeer van Irakezen op de vlucht voor het extremistische geweld van de Islamitische Staat (IS), wordt ernstig bemoeilijkt door niet ontploft oorlogstuig en door IS gelegde boobytraps en landmijnen. Dorpen die recent bevrijd zijn blijken op grote schaal vervuild.

Lees meer

placeholder
placeholder
23 nov 2016

Geweld ontvluchten is voor velen onmogelijk

Een miljoen vluchtelingen in een paar dagen. Dat was het nachtmerrie-scenario waarmee de VN rekening hield toen het Iraakse leger op 17 oktober begon aan de bevrijding van Mosul. Maar het aantal mannen, vrouwen en kinderen dat de stad is ontvlucht staat momenteel op 68.000. Een groot deel van de burgers zit vast in de Mosulse vuurlinie.

Lees meer