Header-3

HET LAATSTE NIEUWS

placeholder
placeholder
18 apr 2016

Kwetsbare vluchtelingen krijgen plek in Kara Tepe

Sinds de Turkije-deal worden alle vluchtelingen die op Lesbos aankomen naar detentiecentrum Moria gebracht. Het nabijgelegen kamp Kara Tepe – waar onze hulpverleners werkzaam zijn - wordt nu gebruikt voor de opvang van 966 kwetsbare vluchtelingen, zoals zwangere vrouwen, moeders die met jonge kinderen reizen, alleenstaande minderjarigen, zieken en gehandicapten.

Lees meer

placeholder
placeholder
11 apr 2016

Er zijn veel vragen over de #Turkijedeal

De omstreden vluchtelingendeal met Turkije wordt momenteel uitgevoerd. Veel is nog onduidelijk. Ook bij ons. Maar dit weten we wel. Griekenland is begin vorige week begonnen met het terugsturen van vluchtelingen naar Turkije. Op maandag vertrokken de eerste schepen vanuit de havens van Chios en Lesbos. De boten voeren naar de Turkse havenstad Dikili.

Lees meer

placeholder
placeholder
28 jan 2016

We gaan weer van start

In de nacht van 18 op 19 juni zal het startschot voor de 7e editie van de Nacht van de Vluchteling klinken. Naast de vertrouwde editie van Rotterdam naar Den Haag lanceert Stichting Vluchteling in 2016 een extra editie van Nijmegen naar Arnhem.

Lees meer

placeholder
placeholder
09 dec 2015

Wie zijn de vluchtelingen die Europa binnenkomen?

Bijna tweederde van de Syrische vluchtelingen die via Griekenland Europa binnenkomt, woonde in de omgeving van Damascus en Aleppo. In oorlogsgebied dus. Bijna 80 procent van de Syrische vluchtelingen is jonger dan 35 jaar, 86 procent is goed opgeleid; een vijfde van de vluchtelingen is student. Dat blijkt uit onderzoek van de VN vluchtelingenorganisatie UNHCR.

Lees meer

placeholder
placeholder
30 nov 2015

Vluchtelingenkinderen hebben ook een verlanglijstje

Van de 60 miljoen vluchtelingen wereldwijd, is de helft nog kind. In conflictsituaties zijn kinderen extra kwetsbaar. Het ontbreekt hen vaak aan voedsel, onderwijs en medische zorg. Voor miljoenen Syrische, Afghaanse en Pakistaanse vluchtelingenkinderen komt er de komende maanden nog een extra probleem bij: de winterkou. In de barre winter van afgelopen jaar vroren vluchtelingenkinderen zelfs dood. Hulp is hard nodig. Zeker nu.

Lees meer

placeholder
placeholder
09 okt 2015

Vanavond: Mukwege in College Tour

Dr. Denis Mukwege is op 9 oktober te gast in het NTR televisieprogramma College Tour. De Congolese gynaecoloog en mensenrechtenactivist behandelt, ondanks gevaar voor eigen leven, slachtoffers van groepsverkrachtingen en seksueel geweld, een specialisatie waarin hij wereldwijd als expert wordt beschouwd. Vorig jaar ontving hij de Sacharovprijs voor de vrijheid van denken en hij was tevens genomineerd voor de Nobelprijs van de Vrede.

Lees meer