Header-3

HET LAATSTE NIEUWS

placeholder
placeholder
15 jul 2015

Help de vluchtelingen op Lesbos

41 Drijfnatte vluchtelingen op de terrasstoelen van een restaurant in een haven, op het Griekse eiland Lesbos. Een moeder drukte haar zoontje in mijn armen. Terwijl zij de kletsnatte kleren van haar klappertandende dochtertje uittrok, stripte ik de bibberende baby. Vrijwilligers deelden luiers, oude kleding en warme thee uit. Uit eigen zak betaald. Van overheidswege gebeurt er niets om te helpen.

Lees meer

placeholder
placeholder
14 jul 2015

Een dag uit het leven van een Syrische vluchtelingen familie

Het vluchtelingenkamp Domiz in Iraaks Koerdistan huist 55 duizend Syriërs, vooral van Koerdische afkomst. Zij behoren tot de ruim 2,8 miljoen Syriërs die na het uitbreken van de burgeroorlog in 2011, hun thuisland zijn ontvlucht en in buurlanden veiligheid zoeken. De crisis in Syrië wordt omschreven als "de humanitaire crisis van deze generatie".

Lees meer

placeholder
placeholder
01 jul 2015

Bootvluchtelingen Griekenland

Directeur Tineke Ceelen is sinds dinsdag op het Griekse eiland Lesbos. “Dit is nieuw voor ons als organisatie: dat we noodhulp moeten bieden ín de Europese Unie. Ik vind het te gek voor woorden.”

Lees meer

placeholder
placeholder
01 jul 2015

De Klapstoel: Tineke Ceelen in gesprek met Eva Hoeke

Tineke Ceelen, directeur van Stichting Vluchteling, mocht plaats nemen op 'De Klapstoel' van Eva Hoeke voor haar wekelijkse rubriek in Het Parool.

Lees meer

placeholder
placeholder
07 jun 2015

Reisverslag Lesbos

Tineke Ceelen, directeur van Stichting Vluchteling, bracht afgelopen week een bezoek aan het Griekse eiland Lesbos om te bekijken of er noodhulp geboden moet worden aan de duizenden bootvluchtelingen die op het eiland aankomen. Ze is diep verontwaardigd over de omstandigheden waarin vluchtelingen op het Griekse eiland Lesbos worden opgevangen. Lees hier haar dagboek!

Lees meer

placeholder
placeholder
21 jan 2015

Onze held: Dr. Denis Mukwege

Dokter Denis Mukwege is gynaecoloog in de Democratische Republiek Congo en oprichter van het Panzi ziekenhuis in Bukavu. Hij is specialist in de behandeling van slachtoffers van seksueel geweld, een specialisatie waarin hij wereldwijd als expert wordt beschouwd. Dr. Mukwege ontving in 2014 de Sacharovprijs , een prijs die wordt uitgereikt door het Europees Parlement.

Lees meer