Header-3

HET LAATSTE NIEUWS

placeholder
placeholder
26 apr 2018

Nacht van de Vluchteling: het verhaal van Syriër Khaled Salhani (32)

Nooit had hij verwacht op de vlucht te hoeven slaan. Maar Khaled Salhani (32) vluchtte 2,5 jaar geleden voor de oorlog in Syrië. Nu woont hij in Haarlem. Khaled kijkt uit naar de Nacht van de Vluchteling. 

Lees meer

placeholder
placeholder
25 apr 2018

Na de vlucht: 3 grote problemen voor de Rohingya in Bangladesh

Na de verschrikkingen die de Rohingya hebben moeten doorstaan tijdens hun vlucht is het lijden helaas nog niet voorbij. Lees hier over 3 grote problemen voor de Rohingya in Bangladesh, na de vlucht.

Lees meer

placeholder
placeholder
18 apr 2018

Pulitzerprijs voor fotoserie over Rohingya-crisis

Fotografen van Reuters wonnen afgelopen week een Pulitzerprijs in de categorie "feature photography" voor hun fotoserie over de Rohingya op de vlucht uit Myanmar.

Lees meer

placeholder
placeholder
16 apr 2018

Loop mee met de Nacht van de Vluchteling!

In de nacht van zaterdag 16 op zondag 17 juni 2018 vindt de negende editie van de Nacht van de Vluchteling plaats: een wandeltocht waarmee Stichting Vluchteling geld ophaalt voor noodhulp aan vluchtelingen wereldwijd.

Lees meer

placeholder
placeholder
11 apr 2018

Um Sulieman (56) uit Oost-Ghouta: 'we zijn levend begraven!'

De Syrische fotograaf Abdullah Hammam documenteerde het ondergrondse leven van Um Sulieman (56) en haar familie uit Douma, Oost-Ghouta. Lees hier haar verhaal.

Lees meer

placeholder
placeholder
09 apr 2018

In 3 minuten up-to-date: Oost-Ghouta, Syrië

De laatste maanden behoren tot de bloedigste in een al 7 jaar durende oorlog in Syrië. De gifgasaanval op 8 april in de stad Douma waarbij 70 mensen het leven lieten is een nieuw triest dieptepunt.

Lees meer