Header-3

HET LAATSTE NIEUWS

placeholder
placeholder
09 okt 2019

Koningin Maxima bezoekt Stichting Vluchteling op gezondheidscongres

Koningin Maxima heeft tijdens de conferentie voor Mental Health and Psychosocial Support in het Amsterdamse Tropenmuseum een bezoek gebracht aan Stichting Vluchteling.

Lees meer

placeholder
placeholder
30 sep 2019

In Memoriam: Roybert (27) uit Venezuela

Zaterdag bereikte ons het verdrietige nieuws dat de Venezolaanse Roybert op 27-jarige leeftijd in zijn vaderland is overleden. De precieze toedracht is nog onduidelijk.

Lees meer

placeholder
placeholder
27 sep 2019

Reisverslag dag 5 Griekenland: Mukisa huilt van opluchting

De jonge Oegandees Mukisa, echtgenoot en vader van twee kinderen van 2 en 4 jaar oud, spreekt met zachte stem. Hij oogt breekbaar, en dat is hij ook.

Lees meer

placeholder
placeholder
26 sep 2019

Reisverslag dag 4 Griekenland: Vlam in de pan

Op Lesbos is de situatie al niet beter dan op Chios en Samos. Ook op dit eiland, in het dorpje Moria, is het officiële detentiecentrum voor migranten en vluchtelingen overvol. In het met prikkeldraad en knorrige agenten bewaakte centrum is plaats voor 3.000 mensen, maar er zijn er 8.000 ondergebracht. Nog eens 4.000 mannen, vrouwen en kinderen zijn neergestreken in de naburige 'olijvenboomgaard'.

Lees meer

placeholder
placeholder
25 sep 2019

Reisverslag dag 3 Griekenland: Ondraaglijke stank

De 25-jarige, hoogzwangere Zina uit Ghana kijkt ontzet toe hoe haar echtgenoot de drijfnatte spullen uit hun evenzo natte goedkope koepeltent haalt. Stilletjes huilt ze, een traan rolt over haar wang. Over een kleine maand komt Zina's eerste kindje ter wereld. Uit een ooghoek zie ik dat het water uit haar matras stroomt als het uit de tent wordt getild.

Lees meer

placeholder
placeholder
24 sep 2019

Reisverslag dag 2 Griekenland: Ratten en slangen

Langs de kant van de weg, vlak voor de ingang van de officiële 'hotspot' op het eiland Samos, liggen zakken afval hoog opgestapeld. Het 'Team Clean' van Movement on the Ground ziet erop toe dat de vuilnisbakken geleegd worden en de troep wordt afgevoerd naar de gemeentelijke stortplaats.

Lees meer