Header-3

HET LAATSTE NIEUWS

placeholder
placeholder
28 sep 2020

Webcast 1 oktober: De crisis op Lesbos

De vluchtelingencrisis op Lesbos heeft na de brand in kamp Moria een nieuw dieptepunt bereikt. Op donderdag 1 oktober om 12.30 uur organiseren we een webcast. We vertellen je alles over de actuele situatie op het eiland.

Lees meer

placeholder
placeholder
23 sep 2020

Reactie Stichting Vluchteling op nieuw migratieplan van de EU

Het nieuwe migratiepact dat op 23 september werd gepresenteerd is vooral een verzameling woorden. Harde afspraken, medemenselijkheid en solidariteit in de richting van de meest kwetsbaren ontbreken.

Lees meer

placeholder
placeholder
22 sep 2020

Lesbos: hulp voor 2.300 vluchtelingen in volle gang

Direct na de brand in kamp Moria op het Griekse eiland Lesbos zijn we met onze internationale partner Intersos in actie gekomen. Per direct hebben we 250.000 euro ter beschikking gesteld voor noodhulp.

Lees meer

placeholder
placeholder
16 sep 2020

Met mensenlevens doe je geen handjeklap!

Vandaag in de Volkskrant. Samen met VluchtelingenWerk Nederland en Defence for Children roepen we het kabinet op om 500 kinderen een veilig thuis te bieden. Dit als reactie op de schaamteloze 'Moria-deal'.

Lees meer

placeholder
placeholder
15 sep 2020

De huidige situatie op Lesbos

Stichting Vluchteling vindt dat de 12.000 vluchtelingen die op Lesbos vastzitten zo snel mogelijk naar het vasteland moeten worden gehaald. Hen opnieuw vasthouden in een kamp is onaanvaardbaar.

Lees meer

placeholder
placeholder
11 sep 2020

‘Moria-akkoord’ de schaamte voorbij

Dat er een prijskaartje wordt gehangen aan het bieden van noodhulp is de schaamte voorbij. Vluchtelingen zijn onder de streep vandaag de verliezers van de 'Moria-deal'.

Lees meer