Header-3

HET LAATSTE NIEUWS

placeholder
placeholder
29 mrt 2019

Food for thought: Logoland

Een keer in de zoveel tijd blikken we terug op columns, verhalen. Deze Week blikken we terug op een column van Directeur van Stichting Vluchteling Tineke Ceelen over het gebruik van logo's binnen de humanitaire sector.

Lees meer

placeholder
placeholder
27 mrt 2019

4 jaar oorlog in Jemen: grote impact op vrouwen en meisjes

De oorlog in Jemen duurt nu al ruim 4 jaar en ruim 80% van bevolking heeft dringend hulp nodig. Het heeft geleid tot de een van de ergste humanitaire crises in de wereld.

Lees meer

placeholder
placeholder
22 mrt 2019

Het verhaal van de broertjes Dilbar (9) en Dildar (14)

De broertjes Dilbar van 9 en Dildar van 14, zien er veel jonger uit dan ze in werkelijkheid zijn. In augustus 2014 werden zij samen met hun ouders, twee zusjes en nóg een broertje, meegenomen door de Islamitische Staat uit hun dorp Kocho.

Lees meer

placeholder
placeholder
18 mrt 2019

Reisverslag dag 1: Tineke Ceelen in Al Hol, Syrië

Afgelopen weekend was directeur van Stichting Vluchteling Tineke Ceelen op bezoek in het vluchtelingenkamp Al Hol in het Noordoosten van Syrië. Lees hier over haar ervaringen.

Lees meer

placeholder
placeholder
13 mrt 2019

Geuzenpenning: 'Als we meer Padre Solalindes hadden zou de wereld er een stuk mooier uitzien'

Tineke Ceelen, directeur van Stichting Vluchteling, reikte vandaag in de Grote Kerk in Vlaardingen de Geuzenpenning uit aan Padre Solalinde uit Mexico. Padre Solalinde ontfermt zich over wanhopige migranten die vele honderden kilometers afleggen om de grens tussen Mexico en de VS over te steken.

Lees meer

placeholder
placeholder
09 mrt 2019

‘1 miljoen Syrische kinderen hebben nog nooit hun eigen land gezien’

Stichting Vluchteling start dit weekend een actie in Nederland om de aandacht te vestigen op de oorlog in Syrië die deze week precies 8 jaar duurt.

Lees meer