HET LAATSTE NIEUWS

placeholder
placeholder
08 jul 2022

Samenwerking Human Rights Watch en Stichting Vluchteling

Al sinds 2007 werkt Stichting Vluchteling samen met mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch. Dit jaar steunen we specifiek onderzoek op het gebied van mensenrechtenschendingen van Oekraïense vluchtelingen.

Lees meer

placeholder
placeholder
06 jul 2022

Reisverslag Oekraïne: "Bang? We zijn veel meer dan bang"

Oekraïne verkeert in grote nood. Het land ligt in puin door de oorlog en is doordrenkt van verdriet, angst, wanhoop en trauma. Tineke Ceelen, directeur van Stichting Vluchteling, is momenteel ter plaatse.

Lees meer

placeholder
placeholder
01 jul 2022

Noodhulp in Oekraïne: een enorme uitdaging

De noden in Oekraïne zijn gigantisch. Vanzelfsprekend willen we daarom zo snel mogelijk zoveel mogelijk vluchtelingen en ontheemden van hulp voorzien. Het is echter een grote uitdaging om mensen snel en op tijd te bereiken, hen hulp te bieden en deze hulp ook aan te passen of op te schalen.

Lees meer

placeholder
placeholder
19 jun 2022

Lopers Nacht van de Vluchteling halen ruim 1,1 miljoen euro op

In zes steden in Nederland hebben in de nacht van 18 op 19 juni meer dan 4.000 lopers de Nacht van de Vluchteling gelopen. Met de sponsorloop is een bedrag van €1,1 miljoen opgehaald.

Lees meer

placeholder
placeholder
16 jun 2022

Wereld telt meer dan 100 miljoen vluchtelingen

De afgelopen tien jaar is het aantal mensen dat gedwongen op de vlucht is jaarlijks gestegen. Voor het eerst zijn er meer dan 100 miljoen mensen op de vlucht.

Lees meer

placeholder
placeholder
15 jun 2022

Minister Liesje Schreinemacher geeft startschot Nacht van de Vluchteling

Komend weekend start de 13e editie van de Nacht van de Vluchteling in zes steden in Nederland. Samen met directeur Tineke Ceelen verzorgt Minister Schreinemachter in Den Haag de landelijke aftrap.

Lees meer