Header-3

HET LAATSTE NIEUWS

placeholder
placeholder
12 nov 2019

Verklaring Tineke Ceelen over vonnis rechter IS-kinderen terughalen

‘Ik begrijp dat het al dan niet terughalen van IS-vrouwen en -kinderen een moeilijke kwestie is, die ons land tot op het bot verdeelt. Ik snap ook heel best dat veel Nederlanders zelfs het terughalen van de jonge kinderen als risicovol beoordelen, de kinderen hebben jarenlang in een giftige omgeving, in een giftige ideologie geleefd, we weten niet precies wat de consequenties daarvan zijn.’

Lees meer

placeholder
placeholder
05 nov 2019

Inschrijving Nacht van de Vluchteling 2020 geopend

Vanaf 11 november kun je je weer inschrijven voor ons jaarlijkse evenement: de Nacht van de Vluchteling. Stichting Vluchteling organiseert de nachtelijke sponsorloop voor de elfde keer, dit keer in de nacht van 20 op 21 juni.

Lees meer

placeholder
placeholder
05 nov 2019

Angst en dankbaarheid op Curaçao: Nederlandse arts Elisa Janszen vertelt

Afgelopen zomer opende de Nederlandse arts Elisa Janszen de eerste medische kliniek voor Venezolaanse vluchtelingen zonder papieren op Curaçao. Dankzij de steun van onder andere Stichting Vluchteling, heeft zij al 1.000 Venezolanen hulp kunnen bieden.

Lees meer

placeholder
placeholder
30 okt 2019

Extra noodhulp voor Venezolaanse vluchtelingen in hoofdstad Colombia

Stichting Vluchteling stelt per direct 300.000 euro beschikbaar voor medische noodhulp voor Venezolaanse vluchtelingen in de hoofdstad van Colombia, Bogotá.

Lees meer

placeholder
placeholder
28 okt 2019

"Ik heb nog altijd geen enkel gevoel van ook maar enige sympathie of begrip voor de vrouwen van de IS"

Columnist Leon Verdonschot van Nieuwe Revue schreef een open brief aan Tineke Ceelen. De aanleiding; 1 november buigt de rechter zich over de eis van Nederlandse IS-vrouwen die teruggehaald willen worden. Lees de reactie van Tineke Ceelen.

Lees meer

placeholder
placeholder
22 okt 2019

Humanitaire ramp in Kameroen: ruim een miljoen mensen ontheemd of op de vlucht voor geweld

In Kameroen voltrekt zich een humanitaire crisis. Tineke Ceelen zag hoe mensen gebukt gaan onder het huidige geweld. Maar ook hoe Stichting Vluchteling de bevolking helpt.

Lees meer