Header-3

HET LAATSTE NIEUWS

placeholder
placeholder
22 mei 2019

Zuid-Soedan: het verhaal van Ahok Dut (27)

In februari reisde een medewerker van Stichting Vluchteling samen met fotograaf Chris de Bode af naar Oeganda en Zuid-Soedan om daar verhalen van Zuid-Soedanese vluchtelingen op te schrijven.

Lees meer

placeholder
placeholder
20 mei 2019

Art Rooijakkers: 'Noodhulp voor vluchtelingen meer dan ooit nodig'

Ambassadeur van Stichting Vluchteling Art Rooijakkers windt er geen doekjes om: ‘Noodhulp voor vluchtelingen is meer dan ooit nodig’. Vrijdag 24 mei doet hij in Amsterdam een laatste oproep om mee te lopen.

Lees meer

placeholder
placeholder
14 mei 2019

Hoogleraar waarschuwt: ‘Ebola kan endemisch worden’

'Als we niet in staat zijn om op korte termijn het geweld in het oosten van Congo te beteugelen en adequate hulp te verlenen aan mensen die getroffen zijn door ebola, dan zal deze ziekte niet meer te bestrijden zijn.’

Lees meer

placeholder
placeholder
10 mei 2019

Moederdag: Trotse Syrische moeders vertellen over hun dochters

Moeders over de hele wereld willen allemaal hetzelfde voor hun kinderen – veiligheid, gezondheid en een zonnige toekomst -. Moeders die met hun kinderen hebben moeten vluchten voor oorlog, geweld of vervolging leven vaak in onzekerheid.

Lees meer

placeholder
placeholder
08 mei 2019

‘Twee van de 68 miljoen tragische verhalen van mensen op de vlucht'

Ze kwamen met niets. Tienduizenden straatarme mensen waren niet ver van de stad Goma in Congo neergestreken. Op de vlucht voor de vele brute rebellenbewegingen in het land en op zoek naar veiligheid.

Lees meer

placeholder
placeholder
04 mei 2019

Kom langs bij onze VR-experience op een van de bevrijdingsfestivals!

Zondag is het zover, dan vieren we met elkaar de vrijheid. We staan erbij stil dat vrijheid niet vanzelfsprekend is. Zeker niet voor al die miljoenen vluchtelingen wereldwijd, voor wie het niet mogelijk is om een gelukkig, veilig en vrij leven te leiden in hun thuisland.

Lees meer