Header-3

HET LAATSTE NIEUWS

placeholder
placeholder
09 mrt 2020

Kinderen in Niger terug naar de schoolbankjes

Niger is een van de armste landen ter wereld. Door het geweld van Boko Haram verblijven in de regio Diffa honderdduizenden vluchtelingen en ontheemden, die opvang en bescherming zoeken. Juist in dit gebied zorgen we dat kinderen naar school kunnen en hun leerachterstand inhalen.

Lees meer

placeholder
placeholder
05 mrt 2020

Stichting Vluchteling ontvangt 2,7 miljoen van de Postcode Loterij en haar deelnemers!

Veel dank aan de deelnemers van de Postcode Loterij voor deze fantastische bijdrage. Hiermee kunnen we zoveel betekenen voor vluchtelingen wereldwijd.

Lees meer

placeholder
placeholder
05 mrt 2020

NGO’s vestigen hoop op steden: neem alleenstaande vluchtelingenkinderen over van Griekenland

Oók Nederland moet verantwoordelijkheid nemen ten aanzien van de zich almaar verdiepende humanitaire crisis op de Griekse eilanden en aan de Griekse grenzen met Turkije. Daarom roepen Stichting Vluchteling, VluchtelingenWerk Nederland en Defence for Children de Nederlandse gemeenten op om zich te verenigen in een ‘Coalition of the Willing’.

Lees meer

placeholder
placeholder
03 mrt 2020

De bodem is bereikt: het moreel faillissement van Europa

Bij de grens van Turkije en Griekenland hebben zich de afgelopen dagen naar schatting 13.000 vluchtelingen en migranten verzameld. Turkije stuurt vluchtelingen opnieuw naar de grenzen van Europa en Griekenland houdt deze zelfde grens gesloten. De eerste doden zijn al gevallen en de EU kijkt nog steeds de andere kant op.

Lees meer

placeholder
placeholder
03 mrt 2020

Dankzij uw steun: ruim 16.000 medische consulten in Irak

Met onze lokale partner Yazda werken we in een mobiele kliniek in het noorden van Irak. Met de steun van onze donateurs kan de kliniek op dit moment16.800 medische consulten verstrekken aan 9.000 inwoners van 14 dorpen.

Lees meer

placeholder
placeholder
03 mrt 2020

Reisverslag Nigeria: "We hebben niemand terug gezien die ooit werd ontvoerd’"

Samen met Ambassadeur Art Rooijakkers bezocht onze directeur Tineke Ceelen de projecten van Stichting Vluchteling in Nigeria.

Lees meer