Header-3

HET LAATSTE NIEUWS

placeholder
placeholder
06 okt 2021

Acute hulp voor Afghaanse ontheemden in nood

Nu de Taliban de macht hebben overgenomen en het onveilig is in Afghanistan, gaan huiveringwekkende beelden en verhalen de wereld rond. We zijn ter plekke en helpen bijna 40.000 Afghanen.

Lees meer

placeholder
placeholder
04 okt 2021

Venezuela: op de vlucht voor honger, hyperinflatie en chaos

Sinds het begin van de crisis zijn 5,7 miljoen Venezolanen hun land ontvlucht. Dit maakt Venezuela tot de op één na grootste vluchtelingencrisis ter wereld.

Lees meer

placeholder
placeholder
01 okt 2021

Giro555: Stichting Vluchteling bestrijdt corona in Jemen en Bangladesh

Op 1 oktober stopt de inzamelingsactie ‘Samen in actie tegen corona’ van de samenwerkende hulporganisaties. Giro555 rondt met een eindstand van 9,3 miljoen euro de actie tegen corona af.

Lees meer

placeholder
placeholder
24 sep 2021

Hans Anker nieuwe voorzitter Raad van Toezicht Stichting Vluchteling

Na bijna tien jaar het voorzitterschap van de Raad van Toezicht van Stichting Vluchteling te hebben vervuld, geeft Ab Klink op 24 september 2021 het stokje over aan Hans Anker.

Lees meer

placeholder
placeholder
23 sep 2021

Reisverslag Libanon: “We overleven van dag tot dag”

In Libanon is het voor vele mensen moeilijk om te overleven. Deze week ging Tineke Ceelen, directeur Stichting Vluchteling, op werkbezoek in het land, waar ze mensen op de vlucht en Libanezen sprak over de situatie.

Lees meer

placeholder
placeholder
21 sep 2021

‘Zonder hulp zou ik zijn overleden aan diabetes’

De Jezidi's leden zwaar onder de IS-aanval en bezetting in 2014. Duizenden mensen werden vermoord, ontvoerd, tot slaaf gemaakt en misbruikt in het Sinjar-gebergte in Irak. Nog steeds zijn mensen op de vlucht en afhankelijk van hulp.

Lees meer