Header-3

HET LAATSTE NIEUWS

placeholder
placeholder
12 mei 2021

Giro555 samen in actie tegen corona

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555 slaan de handen ineen en roepen in een Nationale Actie heel Nederland op om in actie te komen om corona te bestrijden in arme en kwetsbare landen.

Lees meer

placeholder
placeholder
06 mei 2021

Griekenland sluit kamp Kara Tepe op Lesbos

Vluchtelingenkamp Kara Tepe op Lesbos is gesloten. De bewoners zijn inmiddels overgebracht naar het door de Griekse overheid beheerde kamp Mavrovouni, beter bekend als Moria.

Lees meer

placeholder
placeholder
29 apr 2021

Corona-verpleegkundige: "Mensen zijn blij om zich te laten vaccineren"

In Nigeria liep het aantal coronabesmettingen tot begin maart snel op. Op een bevolking van ruim 200 miljoen zijn er 165 duizend besmettingen geteld. Rhoda Msurshima Awanyah, ontving onlangs haar vaccinatie.

Lees meer

placeholder
placeholder
17 apr 2021

Onze hulp in Zuid-Jemen

In Jemen was de situatie niet eerder zo schrijnend. Teams van het Stichting Vluchteling in Jemen werken keihard om de bevolking te helpen. In Al-Ribat helpen we o.a. met medische zorg en voedselhulp

Lees meer

placeholder
placeholder
15 apr 2021

"Als jullie hier niet zouden zijn, weet ik niet hoe ik mijn dochter ooit had moeten terugvinden."

Tienduizenden mensen staan op straat sinds de verwoestende brand uitbrak in de vluchtelingenkampen in Cox’s Bazar, Bangladesh, op 22 maart. We spraken Senowara, Nur en Nurul over de schrijnende situatie.

Lees meer

placeholder
placeholder
08 apr 2021

Nationale Postcode Loterij schenkt 2,7 miljoen euro

Stichting Vluchteling ontving ook dit jaar weer een fantastische cheque van de Nationale Postcode Loterij van maar liefst 2,7 miljoen euro! Mede dankzij deze belangrijke steun kunnen we hulp blijven bieden aan de meest kwetsbare mensen, op de vlucht voor oorlog en conflict.

Lees meer