Header-3

HET LAATSTE NIEUWS

placeholder
placeholder
08 nov 2018

Afghanistan: ontheemding door aanhoudende droogte en conflict

Door gewapend conflict en de aanhoudende droogte neemt het aantal ontheemden in Afghanistan toe. Dit, in combinatie met een toename van gevluchte Afghanen die terugkeren uit Pakistan en Iran, zorgt voor sterke behoefte aan humanitaire hulp. Lees hier een update.

Lees meer

placeholder
placeholder
06 nov 2018

El Salvador: 'Er is geen engere plek dan thuis'

Lees hier waarom Centraal-Amerikanen zich bij de karavanen op weg naar de grens met de Verenigde Staten voegen: 'omdat er geen engere plek is dan thuis'.

Lees meer

placeholder
placeholder
02 nov 2018

Yousra trotseert kanker te midden van de oorlog in Jemen

Yousra lijdt aan kanker in haar linkeroog. Ze is een van de vele ernstig zieke kinderen in Jemen die niet de medische behandeling kan krijgen die ze nodig heeft. Het gezondheidssysteem van het land is aan flarden. Lees hier haar verhaal.

Lees meer

placeholder
placeholder
01 nov 2018

Update: een stapje dichterbij vrede in Zuid-Soedan?

Woensdag 31 oktober verzamelden duizenden mensen zich in de hoofdstad van Zuid-Soedan, Juba, om de ondertekening van het nieuwe vredesakkoord te vieren. De dag verliep rustig. Maar de oorlog is nog lang niet voorbij.

Lees meer

placeholder
placeholder
31 okt 2018

Het verhaal van de Venezolaanse Roimert (26)

De jongen op de foto is de Venezolaanse Roimert. Hij vluchtte naar Colombia. Hij is ondervoed en heeft volledig insuline-afhankelijke diabetes, maar voor chronisch zieken is geen geld. Lees hier zijn verhaal.

Lees meer

placeholder
placeholder
26 okt 2018

Update: Ebola in Oost-Congo

Congo kampt opnieuw met een Ebola-uitbraak, dit keer in het oosten van het land in de regio Beni-Butembo in Noord-Kivu. Dit gebied wordt geteisterd door geweld, wat de preventie, het vaccineren en de isolering en behandeling van de zieken zwaar bemoeilijkt.

Lees meer