Header-3

HET LAATSTE NIEUWS

placeholder
placeholder
20 mrt 2020

De strijd tegen het coronavirus

De uitbraak van het coronavirus zorgt voor veel onzekerheid. Hier in Nederland maar ook in de kwetsbare gebieden waar wij werken. Lees de oproep van onze directeur Tineke Ceelen.

Lees meer

placeholder
placeholder
19 mrt 2020

Kantoor Stichting Vluchteling gesloten

Door de uitbraak van het coronavirus hebben ook wij de nodige maatregelen moeten nemen. Het kantoor is dicht, maar het werk gaat door.

Lees meer

placeholder
placeholder
18 mrt 2020

Coronavirus bereikt Lesbos

Stichting Vluchteling maakt zich ernstig zorgen over de situatie op Lesbos. Acute evacuatie is noodzakelijk, we nemen maatregelen om de hygiëne in kamp Moria te verbeteren.

Lees meer

placeholder
placeholder
14 mrt 2020

Stichting Vluchteling zeer bezorgd over verspreiding COVID-19 in vluchtelingenkampen

Stichting Vluchteling maakt zich ernstige zorgen over de mogelijke effecten van de verspreiding van COVID-19 op vluchtelingen en ontheemden wereldwijd. Deze kwetsbare groep leeft onder omstandigheden waar de gezondheidszorg minimaal is en waar men voor een groot deel afhankelijk is van de humanitaire hulpverlening.

Lees meer

placeholder
placeholder
12 mrt 2020

9 jaar oorlog in Syrië - escalatie van geweld

Het geweld in Syrië gaat maar door. Wanneer stopt het eens? Deze week is het alweer 9 jaar oorlog, nog altijd slaan er iedere dag mensen op de vlucht.

Lees meer

placeholder
placeholder
10 mrt 2020

Petitie: Bied vluchtelingenkinderen uit Griekenland een veilige plek

Stichting Vluchteling, VluchtelingenWerk Nederland en Defence for Children luiden de noodklok: er moet per direct een oplossing komen voor kinderen die zonder ouders op de vlucht zijn. Zij zijn het meest kwetsbaar in de Griekse vluchtelingenkampen. Zij hebben per direct een veilige opvangplek nodig.

Lees meer