Header-3

HET LAATSTE NIEUWS

placeholder
placeholder
04 nov 2021

Tigray: een ongekende menselijke tragedie

Het is precies één jaar dat de inwoners in de Noord-Ethiopische regio Tigray in angst en onveiligheid leven. De oorlog die op 4 november 2020 uitbrak kostte al tienduizenden mensen het leven.

Lees meer

placeholder
placeholder
02 nov 2021

Eenzaamheid

De eenzaamheid, de radeloosheid, uitzichtloosheid en pijn van de vluchtelingen die al jaren vastzitten op het Griekse eiland Samos kwam keihard binnen bij Tineke Ceelen, directeur Stichting Vluchteling. Lees haar column.

Lees meer

placeholder
placeholder
01 nov 2021

Klimaatcrisis dwingt miljoenen mensen op de vlucht

De klimaatcrisis is al volop aan de gang in landen en gebieden waar wij actief zijn – en draagt bij aan conflicten en ontheemding. De allerarmsten ter wereld zullen de hardste klappen krijgen.

Lees meer

placeholder
placeholder
28 okt 2021

‘Muntenman’ Toon Borst zamelt geld in voor noodhulp in Afghanistan!

Heb jij thuis oude munten, biljetten of buitenlands geld liggen waar je niets meer mee doet? Toon Borst - de Amsterdamse ‘Muntenman’ – weet er raad mee. Al sinds net voor de invoering van de euro in 2002, zamelt hij onbruikbare gulden, marken, kronen en allerlei andere vreemde valuta in. Deze wisselt hij om in euro’s voor het goede doel.

Lees meer

placeholder
placeholder
15 okt 2021

Club Guy & Roni: FREEDOM, een verzoeningsboodschap van een ex Guantánamo-gevangene

FREEDOM, een ontroerende dansvoorstelling van Club Guy & Roni, vertelt het verhaal van Mouhamedou Ould Slahi, die onterecht vastzat in de verschrikkelijke gevangenis Guantánamo Bay.

Lees meer

placeholder
placeholder
14 okt 2021

Stichting Vluchteling luidt noodklok over onhoudbare situatie in Athene

Kinderprostitutie, geen onderdak noch geld voor eten. Nauwelijks of geen toegang tot gezondheidszorg, kinderen die niet naar school gaan en duizenden dakloze vluchtelingen; de situatie in Athene is nijpend.

Lees meer