Header-3

HET LAATSTE NIEUWS

placeholder
placeholder
24 mrt 2021

Tienduizenden vluchtelingen dakloos na enorme brand in vluchtelingenkamp Cox’s Bazar

Op 22 maart brak een enorme brand uit in Kutapalong-Balukhali vluchtelingenkamp in Cox’s Bazar, Bangladesh. Volgens de VN zijn er zeker 15 doden en vele honderden gewonden en vermisten. Tienduizenden zijn dakloos.

Lees meer

placeholder
placeholder
18 mrt 2021

Toename zelfbeschadiging en depressie in Griekse kampen

Vijf jaar na de EU-Turkije deal is er een alarmerende toename van vluchtelingen met psychotische symptomen en vluchtelingen die zichzelf snijden, als gevolg van de vreselijke situatie in Griekse vluchtelingenkampen.

Lees meer

placeholder
placeholder
18 mrt 2021

Jemen: medische noodhulp voor meer dan 50.000 mensen

Jemen is in een constant gevecht met de dood: oorlog, honger, armoede, ziekten maar ook corona. In provincies in het zuiden van Jemen bieden we levensreddende medische zorg aan.

Lees meer

placeholder
placeholder
09 mrt 2021

Hoe scoren politieke partijen op de bescherming van vluchtelingen?

Wil je weten hoe politieke partijen denken over vluchtelingen? En welke standpunten ze precies innemen in hun verkiezingsprogramma's? We bekeken de verkiezingsprogramma’s van zeventien politieke partijen.

Lees meer

placeholder
placeholder
08 mrt 2021

Inschrijving gestart Nacht van de Vluchteling 2021

Het was een poosje stil rondom de Nacht van de Vluchteling, maar achter de schermen is keihard doorgewerkt. En we hebben goed nieuws, want je kunt je weer inschrijven voor de editie in het weekend van 11 op 12 september 2021.

Lees meer

placeholder
placeholder
03 mrt 2021

Syrische oorlog wordt vergeten na tien jaar dodelijk conflict

Het begon in 2011 met een burgerprotest en mondde uit in een bloedige strijd waarin veel partijen zich hebben gemengd. De oorlog mag op de achtergrond zijn geraakt in het nieuws, het leed in Syrië gaat onverminderd door.

Lees meer