Header-3

HET LAATSTE NIEUWS

placeholder
placeholder
02 jan 2020

Nieuwjaarscolumn Tineke

In haar nieuwjaarscolumn blikt Tineke vooruit op 2020. Haar grootste wens is dat haar voorspellingen niet uit zullen komen. Toch voorziet zij donkere wolken, onder andere boven de Griekse eilanden.

Lees meer

placeholder
placeholder
17 dec 2019

Sharon Gesthuizen vicevoorzitter Raad van Toezicht Stichting Vluchteling

Voormalig kamerlid Sharon Gesthuizen treedt als vicevoorzitter toe tot de Raad van Toezicht.

Lees meer

placeholder
placeholder
12 dec 2019

Stichting Vluchteling veroordeelt moord op 4 hulpverleners Nigeria

Het afgelopen weekend werd bekend dat gewapende groepen in het noordoosten van Nigeria vier hulpverleners om het leven hebben gebracht. De hulpverleners werkten voor de internationale noodhulporganisatie Action Against Hunger, en waren vijf maanden geleden ontvoerd. Tineke Ceelen, directeur van Stichting Vluchteling, is geschokt en veroordeelt de moord: ‘Mijn gedachten gaan uit naar de familie, vrienden en collega’s van de omgekomen hulpverleners, hun verdriet moet onbeschrijflijk zijn’.

Lees meer

placeholder
placeholder
12 dec 2019

Noodtoestand Burkina Faso: dringend medische hulp nodig

Sinds begin 2019 hebben gewapende jihadistische groeperingen zich een positie verworven in het noordelijk deel van Burkina Faso. Veel mensen zijn door de toename van gewelddadige incidenten ontheemd geraakt. Inmiddels zijn er 500.000 mensen op de vlucht.

Lees meer

placeholder
placeholder
05 dec 2019

Khadijah (30) in Kenia: "We hebben niks meer, alles moesten we achterlaten''

Kenia is een toevluchtsoord voor honderdduizenden vluchtelingen uit de regio. Veel zijn afkomstig uit Ethiopië en Somalië. Ook Khadijah heeft door oorlog en geweld haar thuisland moeten verlaten.

Lees meer

placeholder
placeholder
14 nov 2019

Zorg voor chronisch zieken in crisissituaties

Diabetes neemt volgens de WHO wereldwijd toe en groeit het hardst in lage inkomenslanden. Op Wereld Diabetes Dag staan wij stil bij de vele chronisch zieken onder de ruim 70 miljoen vluchtelingen wereldwijd.

Lees meer