HET LAATSTE NIEUWS

placeholder
placeholder
26 aug 2022

Wij willen een humaan asielbeleid: Ter Apel is ons eigen Moria

Ter Apel is ons eigen Moria. Vluchtelingen zijn de dupe van een falend ad-hoc beleid. Dat moet anders. Lees onze oproep!

Lees meer

placeholder
placeholder
24 aug 2022

Oekraïne: een half jaar na de Russische invasie

Exact een half jaar geleden, op 24 februari, viel het Russische leger Oekraïne binnen. De oorlog woedt vandaag de dag onverminderd voort, het land ligt in puin en Oekraïners verkeren in grote angst en onzekerheid. En daar lijkt voorlopig ook geen einde aan te komen.

Lees meer

placeholder
placeholder
15 aug 2022

Een jaar na de machtsovername Taliban in Afghanistan

Vandaag is het precies een jaar geleden dat de Taliban de macht overnamen in Afghanistan. Iedereen herinnert zich nog de beelden; mensen die zich wanhopig vastklampten aan vliegtuigen, de terugtrekking van het leger en de mensenmassa’s wachtend bij de vliegvelden.

Lees meer

placeholder
placeholder
11 aug 2022

Honger onder vluchtelingen in Athene: Wij zorgen voor ‘Voedsel voor Iedereen’

In de Griekse hoofdstad Athene hebben meer dan 5.000 mensen op de vlucht niet genoeg te eten of voldoende geld om hun eerste levensbehoeften mee te betalen. Dit aantal kan in de komende maanden gaan stijgen.

Lees meer

placeholder
placeholder
12 jul 2022

Tineke Ceelen: "Na de dieren volgden de jonge kinderen"

Over de hele wereld ziet Tineke Ceelen, directeur Stichting Vluchteling, hoe mensen op de vlucht zich moeten zien te redden met weinig of geen voedsel. Hulp is keihard nodig. Lees de oproep van onze directeur.

Lees meer

placeholder
placeholder
12 jul 2022

Wat jij moet weten over hongersnood

Droogte en conflicten houden de Hoorn van Afrika in hun greep. Hierdoor staan meer dan 14 miljoen mensen in Somalië, Ethiopië en Kenia (bijna heel de Nederlandse bevolking!) op de rand van de hongerdood. En daar niet alleen. Ook in de Sahel-regio in Afrika, Afghanistan en daarbuiten neemt extreme honger toe…

Lees meer