Header-3

HET LAATSTE NIEUWS

placeholder
placeholder
18 mei 2018

Aantal vluchtelingen Griekenland neemt weer toe: wij blikken terug

Het aantal vluchtelingen in Griekenland stijgt weer sterk. Men vreest opnieuw voor een crisis. Wij blikken terug op afgelopen winter.

Lees meer

placeholder
placeholder
17 mei 2018

Meer dan 2 miljoen mensen geholpen dankzij Giro555-actie ‘Help slachtoffers hongersnood’

Voor door hongerrampen getroffen mensen in Zuid-Soedan, Noordoost-Nigeria, Somalie en Jemen werd 35 miljoen euro opgehaald dankzij de nationale Giro555 actie. Bekijk hier de resultaten.

Lees meer

placeholder
placeholder
11 mei 2018

Sinan Can: 'Met meer empathie begrijp je vluchtelingen beter'

Sinan Can maakt documentaires over mensen die (over)leven in conflictgebieden. Op zaterdag 16 juni spreekt hij de deelnemers van Nacht van de Vluchteling toe.

Lees meer

placeholder
placeholder
09 mei 2018

Rohingya in gevaar door regenseizoen: 5 vragen en antwoorden

Bijna 1 miljoen gevluchtte Rohingya-vluchtelingen worden geconfronteerd met de mogelijk verwoestende regenval deze zomer. Waarom is het regenseizoen zo gevaarlijk voor de Rohingya-vluchtelingen in Bangladesh? Lees hier 5 vragen en antwoorden.

Lees meer

placeholder
placeholder
07 mei 2018

Beleef zelf een vluchtelingenkamp in 360º

Op het Bevrijdingsfestival van Amsterdam, Den Haag, Arnhem, Wageningen en Utrecht was het mogelijk om een vluchtelingkamp van dichtbij mee te maken met een Virtual reality bril. Bekijk hier de verhalen.

Lees meer

placeholder
placeholder
06 mei 2018

Geestelijke en psychosociale zorg voor vluchtelingen in Griekenland

Velen van de vluchtelingen die over zee aankomen in Griekenland kampen met geestelijke problemen door wat zij hebben meegemaakt, maar vinden de weg niet naar de hulpverlening.

Lees meer