HET LAATSTE NIEUWS

placeholder
placeholder
19 jun 2022

Lopers Nacht van de Vluchteling halen ruim 1,1 miljoen euro op

In zes steden in Nederland hebben in de nacht van 18 op 19 juni meer dan 4.000 lopers de Nacht van de Vluchteling gelopen. Met de sponsorloop is een bedrag van €1,1 miljoen opgehaald.

Lees meer

placeholder
placeholder
16 jun 2022

Wereld telt meer dan 100 miljoen vluchtelingen

De afgelopen tien jaar is het aantal mensen dat gedwongen op de vlucht is jaarlijks gestegen. Voor het eerst zijn er meer dan 100 miljoen mensen op de vlucht.

Lees meer

placeholder
placeholder
15 jun 2022

Minister Liesje Schreinemacher geeft startschot Nacht van de Vluchteling

Komend weekend start de 13e editie van de Nacht van de Vluchteling in zes steden in Nederland. Samen met directeur Tineke Ceelen verzorgt Minister Schreinemachter in Den Haag de landelijke aftrap.

Lees meer

placeholder
placeholder
14 jun 2022

Nederland heeft meer begrip voor oorlogsvluchtelingen

Nederlanders hebben vergeleken met vorig jaar meer begrip voor vluchtelingen. Dit blijkt uit het jaarlijkse draagvlakonderzoek van Stichting Vluchteling, uitgevoerd door onderzoeksbureau Motivaction.

Lees meer

placeholder
placeholder
09 jun 2022

Webcast 24 juni: 100 miljoen mensen op de vlucht. Wat nu?

De VN brengt half juni haar jaarlijkse trendrapport naar buiten met de nieuwste cijfers over gedwongen ontheemding in 2021, evenals updates tot april 2022. Over deze alarmerende cijfers organiseert Stichting Vluchteling op vrijdag 24 juni een webcast.

Lees meer

placeholder
placeholder
02 jun 2022

Ernstig zieke Marko (2) kan veilig schuilen in Oekraïens kinderziekenhuis

Marko is een vrolijk en energiek jongetje dat dapper vecht tegen een levensbedreigende ziekte. Met het uitbreken van de oorlog hoorden zijn ouders nog meer vreselijk nieuws: bij het jongetje werd kanker geconstateerd.

Lees meer