Header-3

HET LAATSTE NIEUWS

placeholder
placeholder
18 jun 2021

Ruim 82 miljoen mensen op de vlucht voor oorlog en conflict

Eind 2020 waren er in totaal 82,4 miljoen mensen wereldwijd op de vlucht voor oorlog, conflict en onderdrukking. Voor het negende jaar op rij neemt het aantal vluchtelingen toe. Bijna 90% van alle vluchtelingen wordt opgevangen door buurlanden van crisisgebieden.

Lees meer

placeholder
placeholder
18 jun 2021

Tineke Ceelen: "Miljoenen, 86% van alle vluchtelingen vinden daar, in Kenia, Libanon of Turkije, een heenkomen, maar geen toekomst."

Tineke Ceelen verwondert zich over het gebrek aan draagvlak voor hulp aan vluchtelingen. Hierover schrijft ze in haar column. Op Wereldvluchtelingendag doet ze een klemmende oproep om niet weg te kijken van mensen in nood.

Lees meer

placeholder
placeholder
13 jun 2021

Een kwart van de Nederlanders vindt vluchtelingen gelukszoekers

Het vluchtelingenvraagstuk levert verhitte debatten op. Wat je hoort zijn vooral extreme standpunten. Maar hoe denkt Nederland er nou écht over? In opdracht van Stichting Vluchteling heeft Motivaction onderzoek gedaan naar de houding van Nederlanders ten aanzien van mensen op de vlucht.

Lees meer

placeholder
placeholder
07 jun 2021

Honger, de nieuwe pandemie

Momenteel kampen meer dan 34 miljoen mensen wereldwijd met een “acute noodsituatie” waarin ze nog één stap verwijderd zijn van catastrofale hongersnood, stelt de VN.

Lees meer

placeholder
placeholder
07 jun 2021

Solovoorstelling VLUCHT: 21-31 juli te Amsterdam

Wat doe je wanneer jij en je gezin onder constant groeiende dreiging leven? Als alles waar je van houdt je stukje bij beetje wordt afgenomen? In de openlucht theatervoorstelling VLUCHT, behandelt Eric Corton deze thema's.

Lees meer

placeholder
placeholder
28 mei 2021

Tienduizenden mensen op de vlucht voor vulkaanuitbarsting Congo

Zaterdag 22 mei barstte de Nyiragongo-vulkaan ten noorden van de Congolese stad Goma uit – één van de actiefste vulkanen ter wereld. De uitbarsting heeft zeker 32 mensen het leven gekost.

Lees meer