Header-3

HET LAATSTE NIEUWS

placeholder
placeholder
08 aug 2019

Jamar (64) uit Noord Kameroen: 'Ik wacht nog elke dag op nieuws van mijn moeder en mijn broers'

Plotseling overvallen door Boko Haram. Dat overkwam Ajani (29) en Jamar (64) in Noord-Kameroen. Zij verloren hun familie en vrienden en moesten gedwongen vluchten, op zoek naar een veilige plek. Wegens privacy redenen zijn de namen in dit artikel gefingeerd.

Lees meer

placeholder
placeholder
06 aug 2019

Dit is de snelst groeiende vluchtelingencrisis ter wereld (en je hebt er nog nooit van hebt gehoord)

Programmamedewerker Kees Ton in Kameroen: "Vluchtelingen zijn mensen zoals jij en ik, gewone mannen, vrouwen en kinderen. Die het land bewerken, naar school gaan en spelen met buurkinderen.

Lees meer

placeholder
placeholder
05 aug 2019

Kom naar De Badkamer op Lowlands

Ook dit jaar bieden wij op het festivalterrein van Lowlands (vrijdag 16 t/m zondag 18 augustus 2019) weer schone douches en toiletten aan. In ruil voor een donatie in de vorm van muntjes, kunnen festivalbezoekers gebruik maken van De Badkamer van Stichting Vluchteling.

Lees meer

placeholder
placeholder
02 aug 2019

Detentiecentra in onze achtertuin: interview met projectmedewerker Ester van den Berg

Ester van den Berg is programmamedewerker bij Stichting Vluchteling. Zij zet zich in voor vluchtelingen in Libië. Wij stelden haar 4 vragen over haar werk en waarom wij, volgens haar, de crisis in Libië vooral niet mogen vergeten.

Lees meer

placeholder
placeholder
25 jul 2019

Waarom medische zorg hard nodig is op Curaçao: interview met Yoseph Meluka

Yoseph Melaku is programmamedewerker bij Stichting Vluchteling en is betrokken bij de opzet van de medische hulpverlening in Curaçao. Onlangs was hij op het eiland voor een werkbezoek.

Lees meer

placeholder
placeholder
25 jul 2019

Half miljoen mensen op de vlucht in Kameroen

Bijna een half miljoen mensen in het zuidwesten van Kameroen, hebben huis en haard verlaten vanwege gewelddadige confrontaties tussen gewapende groepen, die strijden voor onafhankelijkheid, en het leger.

Lees meer