HET LAATSTE NIEUWS

placeholder
placeholder
22 nov 2022

Levensbedreigende winter in Oekraïne: Wij bieden hulp

Nu de ijskoude winter nadert, zal het leven voor veel Oekraïners nog moeilijker worden. De komende wintermaanden zijn we met onze winterhulp aanwezig in Oekraïne en Moldavië.

Lees meer

placeholder
placeholder
21 nov 2022

Stichting Vluchteling stelt kwart miljoen euro beschikbaar voor ontheemden in Oost-Congo

In het oosten van de Democratische Republiek Congo wordt opnieuw hevig gevochten tussen het leger en M23-rebellen. Tienduizenden mensen zijn op de vlucht geslagen.

Lees meer

placeholder
placeholder
14 nov 2022

Niet meer ver reizen door nieuwe kliniek in Myanmar

In een dorp in het noorden van Myanmar bouwen we in hoog tempo een nieuwe kliniek. Hiermee komt er eindelijk goede medische zorg voorhanden in de buurt van ontheemden en dorpelingen.

Lees meer

placeholder
placeholder
10 nov 2022

Giro555: wat gebeurde er met de miljoenen voor Beiroet?

In 2020 haalde Giro555 15,3 miljoen euro op voor de slachtoffers van de explosie in Beiroet. Wat hebben de samenwerkende hulporganisaties met die miljoenen gedaan? En hoe hielp Stichting Vluchteling?

Lees meer

placeholder
placeholder
09 nov 2022

Oekraïne: Medische hulp in de frontlinie

De nietsontziende oorlog in Oekraïne zorgt dat ziekenhuizen medicatie en medische hulpmiddelen tekortkomen. Daarom maken we medicijn transporten naar ziekenhuizen in Oekraïne mogelijk.

Lees meer

placeholder
placeholder
03 nov 2022

Meer dan 7 miljoen Venezolanen hebben hun land verlaten

Volgens recente gegevens van de VN hebben meer dan zeven miljoen Venezolanen hun land verlaten te midden van een aanhoudende economische en politieke crisis. Dit is de grootste exodus van vluchtelingen op Syrië en Oekraïne na.

Lees meer