HET LAATSTE NIEUWS

placeholder
placeholder
14 jul 2015

Een dag uit het leven van een Syrische vluchtelingen familie

Het vluchtelingenkamp Domiz in Iraaks Koerdistan huist 55 duizend Syriërs, vooral van Koerdische afkomst. Zij behoren tot de ruim 2,8 miljoen Syriërs die na het uitbreken van de burgeroorlog in 2011, hun thuisland zijn ontvlucht en in buurlanden veiligheid zoeken. De crisis in Syrië wordt omschreven als "de humanitaire crisis van deze generatie".

Lees meer

placeholder
placeholder
01 jul 2015

Bootvluchtelingen Griekenland

Directeur Tineke Ceelen is sinds dinsdag op het Griekse eiland Lesbos. “Dit is nieuw voor ons als organisatie: dat we noodhulp moeten bieden ín de Europese Unie. Ik vind het te gek voor woorden.”

Lees meer

placeholder
placeholder
01 jul 2015

De Klapstoel: Tineke Ceelen in gesprek met Eva Hoeke

Tineke Ceelen, directeur van Stichting Vluchteling, mocht plaats nemen op 'De Klapstoel' van Eva Hoeke voor haar wekelijkse rubriek in Het Parool.

Lees meer

placeholder
placeholder
07 jun 2015

Reisverslag Lesbos

Tineke Ceelen, directeur van Stichting Vluchteling, bracht afgelopen week een bezoek aan het Griekse eiland Lesbos om te bekijken of er noodhulp geboden moet worden aan de duizenden bootvluchtelingen die op het eiland aankomen. Ze is diep verontwaardigd over de omstandigheden waarin vluchtelingen op het Griekse eiland Lesbos worden opgevangen. Lees hier haar dagboek!

Lees meer

placeholder
placeholder
16 jan 2015

Inzamelingsacties voor Syrische vluchtelingen

Onze directeur Tineke Ceelen sprak vanmorgen in Koffietijd over de humanitaire crisissituatie in Libanon, waar Syrische vluchtelingen zich onvoldoende kunnen beschermen tegen de winterkou.

Lees meer

placeholder
placeholder
14 jan 2015

Ruim 45 miljoen mensen op de vlucht voor oorlog en geweld

Wereldwijd zijn er sinds 1994 niet zoveel mensen op de vlucht voor oorlog, geweld of onderdrukking. Dat blijkt uit cijfers van de VN Vluchtelingenorganisatie UNHCR, die jaarlijks worden gepubliceerd rond Wereld Vluchtelingendag. Volgens het jaarlijkse UNHCR Global Trends Report waren eind 2012 ruim 45 miljoen mensen op de vlucht, een stijging van bijna 3 miljoen mensen ten opzichte van 2011.

Lees meer