HET LAATSTE NIEUWS

placeholder
placeholder
27 nov 2016

Per direct honderdduizend euro beschikbaar voor de ruiming van explosieven Mosul

De terugkeer van Irakezen op de vlucht voor het extremistische geweld van de Islamitische Staat (IS), wordt ernstig bemoeilijkt door niet ontploft oorlogstuig en door IS gelegde boobytraps en landmijnen. Dorpen die recent bevrijd zijn blijken op grote schaal vervuild.

Lees meer

placeholder
placeholder
23 nov 2016

Geweld ontvluchten is voor velen onmogelijk

Een miljoen vluchtelingen in een paar dagen. Dat was het nachtmerrie-scenario waarmee de VN rekening hield toen het Iraakse leger op 17 oktober begon aan de bevrijding van Mosul. Maar het aantal mannen, vrouwen en kinderen dat de stad is ontvlucht staat momenteel op 68.000. Een groot deel van de burgers zit vast in de Mosulse vuurlinie.

Lees meer

placeholder
placeholder
21 nov 2016

Donateursmiddag Stichting Vluchteling in teken van hulp en hoop

Ruim 150 donateurs van Stichting Vluchteling bezochten op donderdag 17 november in de Nieuwe Kerk in Den Haag onze donateursmiddag. Daar kregen ze uitleg over ons werk. En er was alle gelegenheid om vragen te stellen. Klaas Drupsteen presenteerde de middag.

Lees meer

placeholder
placeholder
15 nov 2016

Bidi Bidi: van klein dorpje naar een van de grootste vluchtelingenkampen ter wereld

Nog maar enkele maanden geleden bestond het dorpje Bidi Bidi in het noorden van Oeganda voornamelijk uit grasland, met hier en daar wat kleine gebouwtjes en huizen. Inmiddels is Bidi Bidi uitgegroeid tot het derde grootste vluchtelingenkamp ter wereld.

Lees meer

placeholder
placeholder
24 okt 2016

Rakkan liep 12 uur met zijn huilende, jengelende kinderen naar veiligheid

Onze directeur Tineke Ceelen is afgereisd naar het noorden van Irak, omgeving Mosul, waar de bevrijding van de miljoenenstad op de Islamitische Staat in volle gang is, maar trager verloopt dan aanvankelijk verwacht. Desalniettemin ontvluchten tienduizenden mensen het gebied op zoek naar veiligheid, zoals Rakkan die met zijn gezin na een tocht van 12 uur opvang heeft gevonden in het Zelikan kamp. Tineke doet verslag.

Lees meer

placeholder
placeholder
15 okt 2016

Hulporganisaties roepen op tot wapenstilstand in Oost-Aleppo

Vier grote internationale hulporganisaties roepen vandaag in een brief op tot een wapenstilstand van 72 uur voor het oostelijk deel van Aleppo. Die tijd is nodig om zieken en gewonden het gebied uit te krijgen, en mensen die willen de kans te geven om dat deel van de stad te verlaten. Tegelijkertijd kunnen dan voedsel en andere essentiële hulpgoederen het gebied in.

Lees meer