HET LAATSTE NIEUWS

placeholder
placeholder
30 dec 2021

2021 in beeld

Wat een jaar! Met een recordaantal van 82,4 miljoen mensen op de vlucht, was 2021 zwaar en vol tegenspoed. Dit waren de diepte- en hoogtepunten.

Lees meer

placeholder
placeholder
29 dec 2021

Dit was 2021. Ons jaar in vogelvlucht.

We kijken terug op een moeilijk jaar voor vluchtelingen: In Syrië, Jemen, Zuid-Soedan, Polen, Afghanistan en nog zo veel andere plekken op de wereld waar vluchtelingen in de knel zijn gekomen door conflicten, klimaat, corona, honger en armoede.

Lees meer

placeholder
placeholder
21 dec 2021

Podcast Vluchtnummers: een muzikale reis over moed en kracht

In de podcastserie ‘Vluchtnummers’ vertellen mensen die zijn gevlucht hun persoonlijke en soms ontroerende verhaal aan de hand van muziekfragmenten. Welke muziek gaf hen moed op de moeilijkste momenten van hun vlucht. En welke muziek biedt houvast voor nieuw leven in een nieuw land.

Lees meer

placeholder
placeholder
15 dec 2021

Stichting Vluchteling: migratieplannen coalitie stemmen zorgelijk en roepen veel vragen op

Vandaag is het coalitieakkoord van VVD, D66, CDA en ChristenUnie gepresenteerd. Het migratievraagstuk ligt gevoelig bij deze partijen en verschilt men fundamenteel over van mening. Hoe pakt de nieuwe coalitie dit aan?

Lees meer

placeholder
placeholder
15 dec 2021

Arne en Brendan in vijf maanden te voet naar Istanbul

Brendan Bergh en Arne van Loo liepen 3.155 kilometer van Groningen naar Istanbul, Turkije. Met hun tocht vroegen ze aandacht voor mensen op de vlucht.

Lees meer

placeholder
placeholder
08 dec 2021

Nacht van de Vluchteling in 2022 in zes steden

Vanaf 8 december kun je je weer inschrijven voor de Nacht van de Vluchteling. Stichting Vluchteling organiseert de nachtelijke sponsorlop voor de dertiende keer, dit keer in het weekend van 18 op 19 juni 2022.

Lees meer