Zware aardbeving treft Turkije en Syrië

Turkije en Syrië zijn de nacht van 5 op 6 februari opgeschrikt door een aardbeving met een kracht van 7.8. De aardbeving trof een groot gebied in Centraal-Turkije en het noorden van Syrië. Stichting Vluchteling maakt zich grote zorgen om de nasleep van de aardbeving waarbij honderden mensen omkwamen en vele anderen gewond raakten of werden ingesloten.

Man loopt met gewond kind in zijn armen

Op dit moment zoeken we nog contact met onze lokale partners in het getroffen gebied om te horen wat zij nu het hardst nodig hebben om te kunnen helpen. Een aantal van hen houdt kantoor op de plek waar het epicentrum van de aardbeving was in Gaziantep in Turkije, en zijn nog niet bereikt.

Noordwest Syrië en het westelijk deel van noordoost Syrië zijn ook getroffen. Dat gebied is moeilijk toegankelijk voor hulporganisaties omdat er nog altijd sprake is van geweld door gewapende groeperingen. Dat maakt het bieden van hulp extra moeilijk, terwijl 90% van de mensen die daar wonen al afhankelijk was van noodhulp.

Aan de rand van het aardbevingsgebied, in Ein Elkaram in het gouvernement Hama, biedt de mobiele kliniek van onze partner Intersos levensreddende hulp aan de mensen die daar getroffen zijn. We wachten nog op meer informatie van hun medewerkers en van hulpverleners van onze andere partners in het gebied.

Volg onze updates

In de komende dagen zullen we onze berichtgeving steeds blijven aanvullen met de laatste actuele stand van zaken. Volg ons hiervoor vooral ook op Instagram en TwitterBekijk hier wat we momenteel al doen in Syrië.

Reddingswerker redt kind uit puin door aardbeving

Stichting Vluchteling
English
sluit