Webcast 24 juni: 100 miljoen mensen op de vlucht. Wat nu?

Portretfoto van man met hand op voorhoofd

Update: deze webcast komt helaas te vervallen.

De VN brengt half juni haar jaarlijkse trendrapport naar buiten met de nieuwste cijfers over gedwongen ontheemding in 2021, evenals updates tot april 2022. Over deze alarmerende cijfers organiseert Stichting Vluchteling op vrijdag 24 juni een webcast.

Volgens nieuwe gegevens is het aantal mensen dat wereldwijd gedwongen op de vlucht is, gestegen tot een triest dieptepunt van maar liefst 100 miljoen. Een hartverscheurend gevolg van aanhoudende en nieuwe oorlogen en conflicten in landen als Afghanistan, Burkina Faso, Myanmar en Ethiopië. Bovendien sloegen door de oorlog in Oekraïne dit jaar 8 miljoen mensen binnen hun land op de vlucht en vluchtten meer dan 6 miljoen mensen het land uit.

Stichting Vluchteling organiseert regelmatig webcasts over actuele humanitaire crises en thema’s. In een half uur praten wij je bij. Iedereen met een computer, tablet of smartphone kan deelnemen, gewoon vanuit je eigen woonkamer.

Webcast: 100 miljoen mensen op de vlucht. Wat nu?

Waar komen de meeste vluchtelingen precies vandaan? Waar worden ze opgevangen? Wat betekenen die cijfers eigenlijk en wat kunnen wij samen doen om te helpen? Op die vragen geven wij jou op 24 juni antwoord. We praten je bij over de cijfers en trends in de wereldwijde ontheemding. Ook geven we je inzicht in hoe wij helpen.

  • Wanneer: vrijdag 24 juni 2022
  • Tijd: 12:30 – 13:00 uur
  • Waar: online, vanuit je eigen thuis- of werkplek
  • Wie: Met bijdragen van directeur Tineke Ceelen, Benoit de Gryse (Hoofd Programma’s Stichting Vluchteling) en Hadassah de Boer (presentator).

Webcast geannuleerd!

Helaas moeten we de webcast annuleren. Je kunt je dus niet aanmelden. Excuses voor het ongemak.


Stichting Vluchteling
English
sluit