Warmte in de huizen van Oekraïense gezinnen

Het is koud op dit moment in het zuiden van Oekraïne. Met steun van Giro555 helpen we kwetsbare gezinnen de koude wintermaanden door te komen.

oudere vrouw maakt kachel aan in kherson, oekraine

Gezinnen hebben grote moeite om zich warm te houden en er liggen veel noodreparaties te wachten voor beschadigde huizen en opvangplekken. Door stroomuitval is het voor families nog moeilijker om de winter door te komen.

Brandstofbriketten voor de eerste 310 gezinnen

Het team van de SaveUA Foundation is gestart met de eerste levering van brandstofbriketten aan 310 gezinnen in de regio Kherson. Tot nu toe hebben ze 2 ton briketten per gezin ontvangen. Met name gezinnen met kinderen en ouderen zijn bijzonder kwetsbaar. Het is voor hen een kwestie van overleven. Ze krijgen binnen dit project extra aandacht en steun.

brandstofbrikketten in grote witte zakken staan voor een pand in Oekraine

Hoe we nog meer helpen

We zorgen in getroffen gebieden in Oekraïne dat in totaal tweeëneenhalf duizend gezinnen brandstofbriketten ontvangen. Ook delen we hulpgoederen zoals zaklampen, powerbanks, kaarsen en thermosflessen uit, in geval van stroomuitval. Daarnaast kunnen mensen rekenen op voedsel- en hygiënepakketten.

We financieren dit uit de opbrengst van Giro555, het project loopt tot half mei 2024.


Stichting Vluchteling
English
sluit