Verwoestende aardbeving: Onze medische noodhulp is in volle gang

Syrië en Turkije zijn getroffen door een zware aardbeving, gevolgd door hevige naschokken. Inmiddels zijn meer dan 5.000 mensen om het leven gekomen; een dodental dat alleen maar zal oplopen. Gebouwen, scholen, ziekenhuizen en infrastructuur liggen in puin. De schade is enorm. Mensen verblijven op straat terwijl het erg koud is in het gebied. Hulp is keihard nodig.

Reddingswerker redt kind uit puin van aardbeving

Wij bieden noodhulp in Syrië

Helaas is onze slagkracht in Turkije beperkt, maar bespreken we momenteel met onze partners wat mogelijk is in het land qua noodhulpverlening. In Syrië zijn we, met onze partner Intersos, direct in actie gekomen met een focus op medische eerste hulp en het behandelen van de vele gewonden.

Onze partners in noordwest Syrië zijn druk bezig de eigen medewerkers te vinden en veilig onder te brengen. Ondertussen wordt gekeken hoe zo snel mogelijk hulp geboden kan worden.

Portretfoto van Tineke Ceelen Tineke Ceelen, directeur Stichting Vluchteling

Mobiele medische teams zijn ingezet in Noordwest-Hama. We maken ons grote zorgen om de bevolking. Syrië kampt sinds het begin van de oorlog in 2011 met een ramp-op-ramp scenario: oorlog, armoede, honger, verspreiding van ziektes zoals cholera en een ingestort zorgsysteem. Daar komen de gevolgen van deze verschrikkelijke aardbeving nog eens bovenop.

Jouw steun redt levens

We maken ons grote zorgen om alle slachtoffers van de aardbeving. De situatie ontwikkelt zich vreselijk snel. Onze teams zetten alles op alles om zoveel mogelijk mensen bij te staan. Blijf onze website in de gaten houden, doneer nu en help ons helpen. Jouw steun maakt het verschil.

Er heerst chaos, wanhoop, verdriet en ontreddering. En dat midden in de winter, in de sneeuw en de kou.

Portretfoto van Tineke Ceelen Tineke Ceelen, directeur Stichting Vluchteling

Stichting Vluchteling
English
sluit