Verdubbeling startplekken vanwege grote belangstelling Nacht van de Vluchteling

Exact twee maanden voordat de sponsorloop plaatsvindt, zijn er al 2.800 inschrijvingen. Vanwege de overweldigende belangstelling verdubbelt Stichting Vluchteling het aantal startplekken zodat in de nacht van zaterdag 18 op zondag 19 juni in totaal 5.000 mensen kunnen meelopen.

Deelnemers Nacht van de Vluchteling start met lopen

Directeur Tineke Ceelen ziet een verband met de oorlog in Oekraïne en de groeiende aandacht voor mensen op de vlucht: “Op stations in heel Nederland zien we dagelijks vrouwen, kinderen en mannen uit Oekraïne aankomen. De betrokkenheid bij de oorlog in Oekraïne is groot. Ook is wereldwijd een toename te zien van ernstige humanitaire crises. Het aantal mensen dat noodhulp nodig heeft, is nog nooit zo hoog geweest. Door conflicten en klimaatverandering kwamen vluchtelingen in onder meer Syrië, Jemen, Zuid-Soedan en Afghanistan in de knel. De Nacht van de Vluchteling is een manier om geld op te halen voor deze mensen, maar het heeft ook een sterke signaalfunctie: laten we deze mensen niet vergeten, maar hen helpen”.

Noodhulp voor vluchtelingen is meer dan ooit nodig

Portretfoto van Tineke Ceelen Tineke Ceelen

Inschrijven kan nog steeds

De Nacht van de Vluchteling vindt plaats in het weekend van 18 op 19 juni. Er zijn nachtroutes van 40 km en avondroutes van 20 km. Belangstellenden kunnen zich nog tot 11 juni inschrijven via www.nachtvandevluchteling.nl

Foto: startmoment Nacht van de Vluchteling 2018 in het Spoorwegmuseum in Utrecht.


Stichting Vluchteling
English
sluit