Veilig schuilen in de kelder van het kinderziekenhuis

Zodra het luchtalarm in de buurt van het kinderziekenhuis in Lviv afgaat, worden de patiëntjes en hun ouders ondergebracht in de kelder van het ziekenhuis. Omdat die kelder in slechte staat verkeert, financiert Stichting Vluchteling de renovatie van de kelder, om alle kinderen en hun families veilig te kunnen huisvesten tijdens het luchtalarm.

Kiderziekenhuis in Lviv

Renoveren van de kelder

Het kinderziekenhuis bevindt zich in het zuiden van de stad (de Sykhivskyi buurt) en is gespecialiseerd in moeilijke aandoeningen en oncologie. Met een normale capaciteit van 180 kinderen, behandelt het ziekenhuis momenteel 390 kinderen.

De kelder van het ziekenhuis wordt gerenoveerd om een veilige ruimte voor patiëntjes en hun familie te garanderen. De kelder heeft 20 kamers van in totaal 800m², waarvan de meeste momenteel onbruikbaar zijn. De renovatie richt zich op 2 gangen en 3 kamers, voor een totaal van 200m².

De renovatie zal bestaan uit:

 • De vloeren:
  Vloeren worden gereinigd met industriële stofzuigers, bedekt met multiplex om de vloer gelijkmatig te maken en voorzien van linoleum.
 • De muren:
  Muren worden gerepareerd en gevuld en worden besproeid met een stof onderdrukkende vloeistof. Met 50 pluggen wordt de elektriciteit gegarandeerd voor alle medische apparatuur (zoals chemopompen en zuurstofapparaten).
 • De ventilatie:
  Hoewel oud, functioneert het pijpleidingsysteem nog goed. Er moet echter een nieuwe motor worden geïnstalleerd. Aanpassingen zijn nodig om het zuigvermogen te vergroten.
 • Elektriciteit:
  Aansluiten van een tweede generator op het elektriciteitsnet van de kelder om een 24-uurs stroomvoorziening te garanderen, mocht de hoofdgenerator uitvallen. Verder worden er 3 tot 4 wifi-routers in elke ruimte geïnstalleerd.

Levering van (medische) apparatuur

Het kinderziekenhuis ontvangt draagbare wasmachines en drogers die eenvoudig naar de kelders getild kunnen worden. Daarnaast ontvangt een ziekenhuis in de buurt, met 110 patiënten met psychoneurologische aandoeningen, extra (medische) apparatuur geleverd.

Rust en veiligheid

Voor de renovatie van de kelders is een bedrag van 90.000 euro gemoeid. Tijdens de renovatieperiode van zes maanden blijven de kelders toegankelijk voor de kinderen en de families om hun veiligheid te garanderen.


Stichting Vluchteling
English
sluit