Tunjay: “Ik verloor mijn kapperswinkel bij de aardbeving, dat deed pijn.”

De 28-jarige Tunjay probeert er noodgedwongen het beste van te maken. Hij verloor zijn kapperswinkel bij de aardbeving in Turkije. "Ik heb mijn zaak 5 jaar gehad en samen met mijn 3 werknemers beginnen we weer van voor af aan.”

Portretfoto van Tunjay voor kapperszaak
© Zaynab Mayladan/PIN

In februari werden Turkije en Syrië getroffen door zware aardbevingen. De impact ervan is tot op de dag van vandaag zichtbaar. Het is terecht dat veel aandacht uitgaat naar de slachtoffers en nabestaanden.

De aardbeving heeft ook invloed op lokale markten en winkels. En juist die worden vaak vergeten bij rampen als deze. Vaak zijn kleinere ondernemers niet verzekerd en krijgen ze onvoldoende steun. Met gelden van Giro555 steunt Stichting Vluchteling, via haar partner People in Need, kleinere getroffen bedrijven met subsidies, waarbij het bedrag afhankelijk is van de schade.

Na de aardbeving had Tunjay geen inkomsten meer en ging hij noodgedwongen aan de slag met het sjouwen van meubels, om geld te verdienen en zijn gezin te onderhouden. Hij werkte ook als ‘mobiele kapper’ voor zijn voormalige klanten.

Ik kreeg 20.000 lira waarmee ik kappersspullen kon kopen. Ik mis nog wat apparatuur, maar ik kan tenminste weer beginnen.

Portretfoto van Tunjay Tunjay

Nadat hij de subsidie had ontvangen kon Tunjay zijn zaak weer opbouwen en nu kan hij weer aan het werk in zijn nieuwe kapperszaak in Adiyaman.

Kleine opstart subsidies dankzij Giro555

300 kleine en middelgrote bedrijven ontvangen via onze partner People in Need een bedrag om hun activiteiten opnieuw op te starten, zoals de kapperszaak van Tunjay. We financieren deze subsidies met de gelden van Giro555.


Stichting Vluchteling
English
sluit