Stichting Vluchteling: kwart miljoen euro voor Soedanese vluchtelingen

Soedan is opgeschrikt door een uitbarsting van geweld. Door de recente gevechten zijn tienduizenden Soedanezen op de vlucht geslagen naar de buurlanden. Stichting Vluchteling stelt per direct een kwart miljoen euro beschikbaar voor schoon drinkwater, voedsel, latrines, huisraad en onderdak voor vluchtelingen die de grens met buurland Tsjaad oversteken. Die noodhulp is per direct van start gegaan.

Mensen op de vlucht in Soedan

Soedan werd al geconfronteerd met droogte en overstromingen, sociale en politieke onrust en stijgende voedselprijzen. In het land zijn 15 miljoen Soedanezen afhankelijk van humanitaire hulp.

De tekorten zijn enorm; onderdak, voedsel, water, medische hulp, sanitaire voorzieningen. Stichting Vluchteling bereidt zich voor op grootschalige noodhulp in Soedan en daarbuiten.

Op dit moment hebben veel humanitaire organisaties operaties in Khartoem noodgedwongen stilgelegd. In het oosten van het land blijven zij waar mogelijk wel nog essentiële hulp verlenen. De verwachting is dat de komende dagen de bestaande noden zullen verergeren. Samen met onze partners blijven we de ontwikkelingen daarom nauwlettend in de gaten houden. 

We verwachten dat snel veel meer mensen dringend hulp nodig zullen hebben in de snikhete woestijn op de grens van Soedan met Tsjaad. Wij maken ons klaar om te doen wat we kunnen en hopen op u te mogen rekenen.

Portretfoto van Tineke Ceelen Tineke Ceelen, directeur Stichting Vluchteling

Hulp is hard nodig

Het aantal ontheemden en vluchtelingen is immens. Jouw hulp kan levens redden. Kom vandaag nog in actie. Steun met die eenmalige gift. Samen maken we het verschil. Help jij mee?


Stichting Vluchteling
English
sluit