Stichting Vluchteling opent Giro 999 voor Oekraine

Stichting Vluchteling opent Giro 999 vanwege de oorlog in Oekraïne. Ook stellen we per direct een kwart miljoen euro beschikbaar uit onze reserves om noodhulp te kunnen verlenen aan mogelijk grote groepen Oekraïense vluchtelingen. De komende uren en dagen bepaalt Stichting Vluchteling waar en op welke manier dit geld het beste besteed kan worden.

File bij vliegveld van Kyiv

Tineke Ceelen, directeur van Stichting Vluchteling: “Mijn gedachten gaan uit naar de inwoners van Oekraïne, die niets liever willen dan leven in veiligheid en vrede. Hoe angstig moet het zijn om wakker te worden en je te realiseren dat jouw land in oorlog is? De humanitaire noodsituatie die zou kunnen voortvloeien uit deze grote militaire operatie, mag niet worden onderschat.”

Dit is dan ook hét moment om medemenselijkheid en solidariteit te tonen. Daarom zijn wij direct in actie gekomen om razendsnel noodhulp te kunnen verlenen en hebben we Giro 999 geopend voor iedereen die de Oekraïners wil helpen.”

Portretfoto van Tineke Ceelen Tineke Ceelen, directeur Stichting Vluchteling

Onze verwachting is dat vele duizenden mensen op de vlucht zullen slaan naar buurlanden van Oekraïne en binnen het land zelf. Noodhulp in de vorm van eerste levensbehoeften, zal dan hard nodig zijn. Stichting Vluchteling monitort de situatie via haar partnerorganisaties ter plaatse, zodat de noden snel geidentificeerd kunnen worden en hulp snel kan worden opgeschaald.

HOE KUN JE HELPEN?

Stichting Vluchteling biedt noodhulp in crisissituaties, en komt op voor vluchtelingen en ontheemden. Waar ook ter wereld. Doneer en zorg ervoor dat wij directe hulp kunnen bieden bij acute nood! Help jij mee?


Stichting Vluchteling
English
sluit