Stichting Vluchteling: hulp aan 60.000 aardbevingsslachtoffers

Drie maanden na de zware aardbeving in Syrië en Turkije is de noodhulp van Stichting Vluchteling in volle gang. Er wordt hulp geboden aan 60.000 mensen, en die hulp gaat volop door.

Twee vrouwen met pakketten in bruine bak op de grond voor hun tent

Syrië

Vrijwel direct na de aardbeving voorzien Stichting Vluchteling en haar partners mensen in Syrië van onder meer medische zorg, medicijnen en medische apparatuur, onderdak, cash hulp en gereedschap om puin te verwijderen, winterkleding, hygiënekits en noodpakketten. In Syrië bieden we hulp aan slachtoffers, met 1.850.000 euro gesteund vanuit Giro555. Ruim 45.000 mensen ontvangen onze hulp.

Turkije

Stichting Vluchteling en haar partners voorzien mensen in Turkije van onder meer noodlatrines, hygiënekits, kleding en toegang tot onderwijs. In Turkije bieden we hulp aan slachtoffers, met ruim 1.000.000 euro gesteund vanuit Giro555. Bijna 15.000 mensen ontvangen onze hulp.

We zijn hard bezig met het opzetten van nieuwe samenwerkingen met lokale organisaties in de getroffen regio’s om meer en bredere hulp te kunnen bieden.

We gaan door een verschrikkelijke tijd, het is niet voor te stellen hoe groot deze ramp is. We zijn ontzettend dankbaar voor alle hulp.

Portretfoto van vrouw die traan afveegt met boerka Meryem (67)

Bedankt

Dankzij de niet aflatende steun kunnen de hulporganisaties achter Giro555 noodzakelijke en essentiële hulp blijven verlenen. Stichting Vluchteling heeft 8,5 miljoen euro ontvangen van Giro555. Dankzij jullie steun zijn wij nog elke dag bezig om in Turkije en Syrië te helpen. Geven kan nog steeds.


Stichting Vluchteling
English
sluit