Stichting Artsenhulp gaat op in Stichting Vluchteling

Stichting Vluchteling neemt de Stichting Artsenhulp voor Oekraïne met ingang van 1 januari 2023 op in haar organisatie. Artsenhulp gaat als project binnen Stichting Vluchteling door, de kennis en kunde en de door vrijwilligers geleverde hulp aan Oekraïense medische faciliteiten, zijn geborgd binnen Stichting Vluchteling.

4 personen staan naast levering in Pavlohrad

Stichting Artsenhulp voor Oekraïne is een initiatief van vrijwilligers dat onder de bezielende leiding van huisarts Irina Schend en oprichter en voormalig Artsen zonder Grenzen-directeur Jacques de Milliano samenwerkt met een netwerk van Oekraïense artsen. Met de aanhoudende oorlog in het land blijft hun inzet noodzakelijk, maar is dat als vrijwilligersorganisatie steeds lastiger vol te houden.

Met het opgaan van Stichting Artsenhulp voor Oekraïne in Stichting Vluchteling, worden de medische activiteiten van Artsenhulp voortgezet en verder opgeschaald. De medewerkers verhuizen naar het kantoor van Stichting Vluchteling in Den Haag. De organisaties maakten vandaag bekend dat alle handtekeningen zijn gezet.

We kijken ernaar uit om onder de hoede van Stichting Vluchteling verder te gaan. Schaalvergroting, kostenbesparing en efficiëntie liggen aan dit besluit ten grondslag.

Portretfoto Jaques Jacques de Milliano

Hulpverlening in Oekraïne gaat door

Sinds maart 2022 werken beide organisaties al samen. We doen dat door medische hulpzendingen naar Oekraïne mogelijk te maken. In de afgelopen maanden steunden we transporten met medicijnen, chirurgische instrumenten en medische materialen voor 14 ziekenhuizen.

We vinden elkaar in een gedeelde missie: het opzetten van (medische) noodhulpprojecten en het helpen van mensen in oorlogsgebieden. Op 1 januari 2023 is het samengaan een feit.

Foto: Medische zending in het Pavlograd Maternity Hospital, een kliniek niet ver van de frontlinie. Augustus 2022.


Stichting Vluchteling
English
sluit