Recordbedrag per loper bij Nacht van de Vluchteling

Deelnemers van de Nacht van de Vluchteling haalden in de nacht van 11 op 12 september met elkaar meer dan € 950.000 op. Dat is een recordbedrag per loper. De opbrengst gaat naar noodhulp, zegt directeur Tineke Ceelen: “Ik noem Afghanistan, Libanon dat op imploderen staat, en nog heel veel crises meer.”

Deelnemers Nacht van de Vluchteling bij de finish

Tijdens de Nacht van de Vluchteling liepen in de nacht van 11 op 12 september in totaal 2.400 mensen verspreid over zes steden (Haarlem, Utrecht, Den Haag, Rotterdam, Arnhem en Tilburg). Het aantal lopers was gemaximeerd in verband met de coronamaatregelen. Zij liepen niet alleen om geld op halen, maar ook om solidair te zijn met de meer dan 82 miljoen mensen op de vlucht voor oorlog en conflict.

Het aantal vluchtelingen is nog nooit zo hoog geweest. De sfeer rondom mensen op de vlucht is dreigend en guur. Juist in dat licht is deze tocht optimistisch en warm. We hebben laten zien dat het ons wel degelijk kan schelen.

Portretfoto van Tineke Ceelen Tineke Ceelen, directeur Stichting Vluchteling

Doneren kan nog steeds op www.nachtvandevluchteling.nl. De volgende editie vindt plaats in het weekend van 18-19 juni 2022. Inschrijven is al mogelijk.


Stichting Vluchteling
English
sluit