Ramp op ramp treft het noordwesten van Syrië

De aardbeving in Turkije en Syrië heeft de levens van tienduizenden mensen volledig verwoest. Het heeft de humanitaire crisis in Syrië verder verslechterd, een land dat al bijna twaalf jaar wordt geteisterd door een vreselijke oorlog. Het is ramp op ramp in Syrië.

Portretfoto van twee verdrietige kinderen in Syrië

Zelfs vóór de aardbevingen hadden bijna 2 miljoen mensen tijdens de barre Syrische winter al geen geschikte huisvesting. Het gaat hier om mensen die in geïmproviseerde kampen leven zonder betrouwbare toegang tot verwarming, elektriciteit, schoon water of sanitaire voorzieningen. De aardbeving treft gebieden waar een groot aantal families wonen die door het conflict al zijn ontheemd. Veel van de getroffen mensen hebben al talloze malen moeten vluchten.

Inventariseren van de noden

Stichting Vluchteling is samen met haar partners bezig om de situatie in zowel Turkije als in het noordwesten van Syrië in kaart te brengen. We inventariseren de noden om zo snel mogelijk de noodhulpverlening op te schalen.

De eerste noodteams van onze partner Intersos zijn al ter plekke in het noordwesten van Hama en bieden medische zorg

Wat is er aan de hand in Syrië?

Bijna twaalf jaar oorlog heeft ervoor gezorgd dat 15,3 miljoen mensen in heel Syrië afhankelijk zijn van hulp. De meerderheid van de bevolking is op de vlucht in Syrië en daarbuiten. Bijna de helft van de gezondheidszorg is ingestort en onlangs is cholera uitgebroken in het land. Syrië verkeert in een enorme economische crisis. Momenteel leeft 90% van de Syriërs in armoede.

Giro555: Help slachtoffers aardbeving

Stichting Vluchteling is een van de hulporganisaties achter Giro555. Met Giro555 roepen we Nederland op om te doneren voor mensen die getroffen zijn door de aardbeving in Syrië en Turkije. Doneer nu op Giro555.


Stichting Vluchteling
English
sluit