Overstromingen in Pakistan: Wat jij moet weten

Een derde van Pakistan staat onder water door extreme regenval en overstromingen. 33 miljoen mensen zijn slachtoffer geworden van deze ramp, het dodental is opgelopen tot bijna 1.400. Huizen, scholen, ziekenhuizen, wegen, bruggen en treinrails zijn compleet weggespoeld. Om de miljoenen mensen die de dupe zijn geworden van het extreme natuurgeweld bij te staan, start Stichting Vluchteling een omvangrijke noodhulpoperatie in samenwerking met de Dutch Relief Alliance.

Twee mannen met kinderen op hun schouders lopen door overstroomd gebied

Ramp op ramp scenario

De allesverwoestende overstromingen in Pakistan hebben geleid tot de vernietiging van honderdduizenden huizen, en hebben mensen op de vlucht gedreven in een zoektocht naar een veilig onderkomen. Aan alles is tekort. Mensen zijn alles verloren. Ze hebben amper schoon drinkwater, voedsel en medische zorg. Door gebrek aan sanitaire voorzieningen, loopt ook het risico op ziekteverspreiding via water en muggen op. Malaria en diarree vormen momenteel een acuut gevaar voor de bevolking.

In de getroffen regio’s is de oogst verloren gegaan en vee is verdronken. Hierdoor loopt Pakistan vele inkomsten mis, wat ernstige gevolgen heeft voor de economie en het welzijn van de bevolking. Ook zorgt dit voor voedselonzekerheid en hierdoor ligt hongersnood op de loer in Pakistan.

Hoe wij gaan helpen

Stichting Vluchteling komt in actie in één van de zwaarst getroffen gebieden in Pakistan: de districten Charsadda en DI Khan in de noordwestelijke provincie Khyber Pakhtunkhwa.

Met steun van de Dutch Relief Alliance en in samenwerking met onze partner het IRC, zorgen we voor financiële steun aan de door de overstromingen getroffen bevolking. Hiermee kunnen zij zelf bepalen wat ze het hardst nodig hebben en hun eigen keuzes maken om in hun urgentste basisbehoeften te voorzien, bijvoorbeeld voedsel. Een specifieke focus zal liggen op de meest kwetsbaren, zoals vrouwen en kinderen.

Daarnaast zetten onze hulpverleners alles op alles om zoveel mogelijk mensen bij te staan met medische zorg. Dankzij onze mobiele gezondheidsteams, bereiken we ook mensen in de meest afgelegen, onbegaanbare gebieden. Speciale aandacht gaat uit naar kwetsbare kinderen onder de 5 jaar.

Van onmacht naar actie

Leef je mee met de Pakistaanse bevolking en weet je niet zo goed wat je kan doen? Zet jouw gevoel van onmacht om in actie en doneer nu voor vluchtelingen en ontheemden wereldwijd. Zo help je ons helpen daar waar de nood het hoogst is.


Stichting Vluchteling
English
sluit