Oorlog in Soedan: Één op de acht kinderen gevlucht voor geweld 

Soedan is nu het land met het hoogste aantal ontheemden ter wereld. Eén op de acht kinderen in het land is op de vlucht voor het geweld. Armoede, honger, geweld en 9,4 miljoen mensen op de vlucht zorgen voor ongekende crisis. Op Giro999 kun je doneren voor Soedan.

© ©The International Rescue Committee

In december breidde een conflict tussen twee gewapende groepen in Khartoem, de hoofdstad van Soedan, zich uit naar de stad Wad Madani. De stad bood onderdak aan ongeveer een half miljoen ontheemden uit Khartoem en het geweld heeft ertoe geleid dat opnieuw grote aantallen mensen op de vlucht is geslagen.

Wat gebeurt er met Soedanese kinderen?

Sinds april 2023 hebben hevige gevechten in de hoofdstad van Soedan de levens van miljoenen kinderen op hun kop gezet. “Het duizelingwekkende cijfer dat 14 miljoen kinderen in Soedan – de helft van alle kinderen in het land – humanitaire hulp nodig hebben, herinnert ons aan de dringende noodzaak om in actie te komen”, zegt een woordvoerder van onze partner IRC in Oost-Afrika.

Elk kind verdient een kans op een veilige en gezonde toekomst.

Renee van Hoof

Hulp is hard nodig

We maken ons grote zorgen over de verslechterende situatie in Soedan en de buurlanden, waar veel vluchtelingen aankomen. We bieden hulp ín Soedan, maar ook aan de grenzen met fragiele buurlanden waar velen noodgedwongen de oversteek maken. Elke seconde telt, we zetten alles op alles om hen te helpen.

Op Giro999 kun je doneren voor Soedan.


Stichting Vluchteling
English
sluit