Oekraïne-actie Giro555: 2,8 miljoen mensen geholpen

Een jaar na de start van de Giro555 actie zijn meer dan 2,8 miljoen mensen geholpen. De hulpactiviteiten in Oekraïne en buurlanden zijn in volle gang, Stichting Vluchteling helpt tot nog toe bijna een kwart miljoen mensen.

Man en vrouw openen pakket met goederen

Vandaag publiceert Giro555 de eerste tussenrapportage ‘Samen in actie voor Oekraïne’. Daarin valt te lezen dat de helft (51%) van de opbrengst voor Oekraine inmiddels is besteed. Daarvan ging ruim 42% naar levensonderhoud (cash, voedsel en onderdak). Bijna driekwart van de hulp is besteed in Oekraïne zelf. De hulp varieerde van onderdak, noodhulppakketten en drinkwater tot medische- en traumazorg. Stichting Vluchteling helpt tot nog toe in totaal 247.000 Oekraïners in nood.

Winterhulp

De hulporganisaties deden er ook alles aan om Oekraïners voor te bereiden op de komst van een hele strenge winter. Beschadigingen aan energie-infrastructuur door herhaalde raketaanvallen leidden tot langdurige stroomuitval, waardoor de toegang tot elektriciteit, warmte en water werd verstoord. Onze directeur Tineke Ceelen is net terug uit Oekraïne

In de ontreddering van de bombardementen, in de angst voor de oorlog, en het verdriet om het verlies van een rustige, veilige oude dag, zijn die hulpgoederen essentieel geweest om mensen warmte, en een klein beetje vertrouwen in de medemens terug te geven.

Portretfoto van Tineke Ceelen Tineke Ceelen, directeur Stichting Vluchteling

Dankzij de niet aflatende steun voor Oekraïners kunnen de hulporganisaties achter Giro555 noodzakelijke en essentiële hulp blijven verlenen. Geven kan nog steeds. Op dit moment is een tussenstand van €183.454.406 bereikt.


Stichting Vluchteling
English
sluit