Noodoproep: Steun slachtoffers van aardbeving in Syrië en Turkije

De aardbeving en naschokken in Syrië en Turkije hebben het leven van miljoenen mensen verwoest. Tienduizenden zijn hun leven verloren, velen meer zijn gewond, dakloos en bijna alles kwijtgeraakt. Tineke Ceelen, directeur Stichting Vluchteling, vraagt om uw hulp. Lees haar noodoproep.

Reddingswerker redt kind tussen verwoestingen van aardbeving in Turkije en Syrië

De aardbeving van vorige week maandag was verwoestend. Tienduizenden doden en velen meer die dakloos geworden zijn. Met hamers, handen en voeten, zonder het grote materieel dat nodig is om betonnen brokstukken weg te halen, probeerden de bewoners van het noordwestelijke deel van Syrië bij hun geliefden te komen. In veel gevallen tevergeefs. Nu, ruim een week later is de hoop om overlevenden onder het puin te vinden vervlogen.

In het getroffen gebied in Syrië wonen 2,8 miljoen vluchtelingen

Mannen, vrouwen en kinderen die keer op keer opnieuw op de vlucht moesten voor het oorlogsgeweld. De armoede onder deze vluchtelingen was al schrijnend. Door de gebrekkige hygiënische omstandigheden en de slechte fysieke conditie van de mensen, door gebrek aan gezonde voeding, schoon drinkwater en adequate gezondheidszorg, brak cholera uit. Nu zijn deze zelfde mensen ook nog getroffen door het geweld van de natuur. Terwijl de winter een andere dodelijke bijkomende factor is.

Niemand houdt het lang vol, buiten in de bijtende kou, zonder onderdak, winterkleding of een warm bed. Hoeveel ellende kan een mens overleven, vraag je je af bij het zien van de beelden uit het Syrische rampgebied.

Natuurlijk helpen wij

Direct stuurden we twee mobiele medische teams op pad om botbreuken te verbinden, om bloedingen te stelpen, om onderkoelde kinderen weer warm te krijgen, om levens te redden. Vandaag en de komende dagen regelen we hele praktische dingen als zeep, tandpasta, winterkleding, tenten en schoon drinkwater.

Samen met de andere hulporganisaties van Giro555 slaan we de handen ineen. We doen wat nodig is en wat we voor elkaar kunnen krijgen. Maar daarvoor hebben we uw steun nodig. 

Indien u nog niet gedoneerd heeft, hoop ik van harte dat u de actie van Giro555 wilt steunen. Heeft u al een donatie gedaan? Dan wil ik u hartelijk bedanken voor uw steun.

Ik dank u zeer voor uw bereidheid.

Tineke Ceelen
Directeur Stichting Vluchteling


Stichting Vluchteling
English
sluit