Noodhulp voor overstroomd Somalië

Door hevige regenval en overstromingen in het oosten van Afrika zijn meer dan twee miljoen mensen op de vlucht. Een einde aan de regen lijkt voorlopig nog niet in zicht. Stichting Vluchteling komt samen met haar partner WASDA in actie.

overstroomde straat in Somalië
© WASDA

De vele regen, die een gevolg is van het weerfenomeen El Niño, komt na een periode van extreme droogte: de Hoorn van Afrika had tot vorig jaar te lijden onder de ergste droogte in veertig jaar. Door het noodweer zijn al meer dan 350 mensen omgekomen in Ethiopië, Kenia, Tanzania en Somalië. Alleen in Somalië zijn al 750.000 mensen ontheemd; dit aantal loopt nog elke dag op.

Huizen zijn vernield, straten ondergelopen en van de infrastructuur is weinig over. Volledige akkers zijn verwoest en vee is weggespoeld, wat het land nog dieper in voedselonzekerheid duwt: ongeveer 80% van de bevolking is hiervan afhankelijk. Daarnaast wordt er gewaarschuwd voor de verspreiding van ziektes als malaria, cholera en diarree.

Onze hulp in Somalië

Via onze partner WASDA helpen we overstromingsslachtoffers in het zuidwesten van het land met hulppakketten, noodvoedsel, babyvoeding en cash en medische hulp. Ook worden latrines gebouwd die bestand zijn tegen overstromingen. Om de ziektes te voorkomen, lanceren onze teams een preventieprogramma over goede hygiëne.

Stichting Vluchteling stelt 250.000 euro beschikbaar en zal daarmee 37.000 mensen van hulp kunnen voorzien.

Hulp is keihard nodig

Het is ramp op ramp in Somalië. Boven op de droogte en de enorme armoede en honger, is er nu een enorme overstroming in het land. Steun onze hulp in Somalië en doneer nu!


Stichting Vluchteling
English
sluit